понеділок, 31 січня 2011 18:46

Україна та Польща вчасно збудують стадіони Євро-2012 - німецький експерт

Україна та Польща вчасно збудують стадіони Євро-2012 - німецький експерт

Німецький архітектор Томас Шпек, який слідкує за технічною стороною будівництва стадіонів до Євро-2012 у Львові та Вроцлаві, спростував інформацію німецьких ЗМІ про недотримання графіків спорудження українських арен. "Ні, я цього не говорив, це неправдива інформація", – підкреслив німецький експерт.

Він підтвердив, що німецькі ЗМІ поставили запитання щодо термінів завершення будівництва усіх українських і польських стадіонів, а також максимально дозволені для цього рамки УЄФА.

"Я пояснив, що згідно з попередніми вимогами УЄФА, усі українські і польські стадіони мали бути збудованими до кінця 2010 року. Однак згодом в УЄФА побачили, що в ряді випадків це неможливо, і тому дозволили завершити будівництво арен в Україні і Польщі до середини 2011 року", – заявив Шпек.

Він наголосив, що з цього часу нічого не змінилося, і стадіон у Вроцлаві має бути збудований у липні цього року, у Гданську – до кінця травня, а Національний стадіон у Варшаві – у липні-серпні. "Я їм (німецьким ЗМІ) сказав лише те, що знаю про офіційні терміни завершення будівництва стадіонів", – наголосив німецький експерт.

Спеціаліст поінформував, що це саме стосується й українських арен. "Я зараз перебуваю у Львові і підтверджую, що стадіон повинен бути споруджений до кінця липня цього року. Водночас "Олімпійський" стадіон у Києві також мають збудувати в серпні цього року", – наголосив фахівець.

Він зазначив, що це офіційні терміни спорудження стадіонів. "Водночас думаю: якщо для завершення будівництва якогось з українських чи польських стадіонів потрібен буде додатковий час, скажімо шість тижнів, то УЄФА погодиться на це", – сказав Шпек, додавши, що для УЄФА важливо бачити, що стадіон збудовано, на ньому проведено матчі, і перед Євро-2012 це дало організаторам досвід в обслуговуванні футбольних поєдинків.

Раніше ряд українських ЗМІ з посиланням на німецьке інформаційне агентство Sport-Informations-Dienst поінформували, що Україна та Польща не встигнуть з підготовкою в необхідні строки стадіонів до Євро-2012. Зокрема, Томас Шпек нібито сказав німецьким ЗМІ про те, що найбільше занепокоєння у нього викликає підготовка українських аренах у Києві та Львові, на зведення яких знадобиться ще близько року.

Укрінформ

Зараз ви читаєте новину «Україна та Польща вчасно збудують стадіони Євро-2012 - німецький експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі