субота, 22 травня 2010 11:29

Україна прийме чемпіонат світу з хокею

Україна прийме чемпіонат світу з хокею

Вчора у німецькому Кельні, де в ці дні проходить щорічний Конгрес Міжнародної федерації хокею, відбулося голосування, на якому були визначені країни-господарі чемпіонатів світу 2011 року та країна-господар чемпіонату світу 2015 року у Топ Дивізіоні.

Наша держава вдруге представила свою заявку на проведення чемпіонату світу у Топ Дивізіоні. За підсумками голосування господарем чемпіонату світу 2015 року обрано Чехію (84 голоси). Великим досягненням нашої заявки стало те, що вона отримала підтримку в 11 разів більшу, ніж минулого року (22 голоси).

Значну роль у підвищенні рівня довіри до України зіграла кропітка робота Федерації хокею України та Міністерства України у справах сім"ї, молоді та спорту щодо розвитку та популяризації хокею в Україні.

Презентація української заявки викликала задоволення та підтримку серед представників Міжнародної федерації хокею та керівників національних асоціацій. Не останню роль зіграло й відмінне проведення чемпіонату світу серед юніорів у березні цього року. Під час підведення підсумків хокейного сезону березневий чемпіонат в Україні отримав "п"ятірку" від керівництва МФХ.

"Якщо минулого року ставлення до України було досить стриманим, то нині ми відчули непідробний інтерес з боку представників інших національних асоціацій. Багато з них щиро позаздрили Україні, адже у нас влада та суспільство спільно працюють у напрямку розвитку хокею. Рівень довіри до України у порівнянні з минулим роком зріс у 11 разів. Для нас це, практично, перемога", - зауважив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Другою перемогою України стало те, що чемпіонат світу у першому Дивізіоні відбудеться в Києві! Строки проведення чемпіонату – з 17 по 23 квітня 2011 року. Головною ареною турніру буде столичний Палац Спорту.

"У березні хокейний світ побачив, що ми можемо проводити світові форуми на високому рівні. У квітні 2011 року ми доведемо свою спроможність проводити змагання найвищого ґатунку. Проте я переконаний, що це лише початок нашого становлення як великої хокейної держави", - підсумував Анатолій Брезвін.

Нагадаємо, що нашими суперниками у боротьбі за єдину путівку до Топ Дивізіону будуть національні збірні Казахстану, Польщі, Великобританії, Литви та Естонії.

ФХУ

Зараз ви читаєте новину «Україна прийме чемпіонат світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі