понеділок, 29 березня 2010 10:20

ЧС з хокею (U-18). Збірна України програла словенцям путівку у перший Дивізіон

ЧС з хокею (U-18). Збірна України програла словенцям путівку у перший Дивізіон

Юніорська збірна України з хокею (U-18) не змогла завоювати право виходу до першого Дивізіону. У вирішальному матчі підопічні Олександра Годинюка програли команді Словенії з футбольним рахунком 1:2.

Подивитися на гру прийшло більше двох тисяч любителів хокею. Багатьом довелося весь матч провести на ногах, адже сидячих місць у "Терміналі" тільки півтори тисячі.

Серед глядачів були гравці інших команд , які брали участь у змаганнях – іспанці, голландці, бельгійці та австралійці. Матч також відвідали віпи – наставник "Сокола" Олександр Сеуканд, захисник команди Андрій Срюбко, найрезультативніший український хокеїст в НХЛ Дмитро Христич (завершив кар"єру гравця у 2004 році).

За чотири хвилини до кінця першого періоду словенці закинули українцям дві шайби. Друга 20-хвилинка пройшла без голів. Зате на старті третього періоду господарям вдалося відновити інтригу закинутою шайбою. Гольові моменти в українців виникали один за одним, але підвела реалізація. Не допоміг і тайм-аут за дві хвилини до фінального свистка.

Словенці бурно святкували перемогу, покидавши на лід рукавиці, ключки і шоломи. Хокеїсти навіть вмудрилися "плавати" на льоду. В українців настрій був діаметрально протилежний. Воротар Дмитро Березін відразу попрямував у роздягальню, але потім повернувся на нагородження. Перший номер української команди визнали найкращим голкіпером чемпіонату.

Першими нагородили іспанців – бронзових призерів турніру. Срібні медалі українцям вручали президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка і президент Федерації хокею Анатолій Брезвін. Золоті нагороди словенці отримали з рук Міністра у справах сім"ї, молоді і спорту Равіля Сафіуліна.

Отримавши медалі, словенці та українці влаштували коло пошани, вітали глядачів. Колоритні австралійці на трибунах (один гравець вирізнявся дредами) роздавали автографи і свої ключки.

Нагадаємо, Україна вперше з 1995 року приймала чемпіонат світу з хокею серед юніорів. Турнір (Дивізіон ІІ, група Б) пройшов з 22-28 березня в Броварах на льодовій арені "Термінал".

Нідерланди - Іспанія - 2:3 OT (1:1, 1:1, 0:0, 0:1)

Бельгія - Австралія - 4:3 OT (0:1, 1:2, 2:0, 1:0)

Україна - Словенія – 1:2 (0:2 0:0 1:0)

Турнірне становище: Словенія 15 (5), Україна - 12 (5), Іспанія - 8 (5), Нідерланди - 7 (5), Бельгія - 2 (5), Австралія - 1 (5)

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ЧС з хокею (U-18). Збірна України програла словенцям путівку у перший Дивізіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі