пʼятниця, 06 квітня 2012 10:38

Україна осіла на 9-му місці в таблиці коефіцієнтів УЄФА

До півфіналів Ліги чемпіонів і Ліги Європи у цьому сезоні дісталися представники чотирьох країн, причому відразу п'ятеро іспанських і по одному англійському, німецькому та португальському. Напевно, за підсумками останніх п'яти сезонів Іспанія через п'ять років знову вийде на перше місце в клубному рейтингу УЄФА. Мало ймовірно, що "Челсі" двічі обіграє "Барселону" і виграє Лігу чемпіонів, при тому, що "Реал", а також "Атлетік" Більбао все програють. Одна іспанська команда зіграє у фіналі Ліги Європи вже точно. Так що Іспанія вже гарантовано перевершила свій рекорд сезону 2006/07 в 19 балів, як мінімум, на 0,714.

Триває підйом Португалії, яка увійшла в ТОП-5, витіснивши звідти Францію. Втім, поруч ще й італійці, які продовжують стрімке падіння. Правда, це падіння не можна порівняти з піке Румунії, яка була сьомою та виставляла дві команди в Лізі чемпіонів, а зараз опустилася на 22-е місце в рейтингу УЄФА.

Триває процес стагнації в українському рейтингу. Ще недавно ми мріяли про третю команду в Лізі чемпіонів, але зараз ми на грані того, щоб втратити четверту команду в Лізі Європи. Україна - дев'ята, але в наступному році згорить кращий рейтинг сезону 2008/09 і тоді буде проблемно зберегти шосту єврокубкову вакансію.

Зараз ви читаєте новину «Україна осіла на 9-му місці в таблиці коефіцієнтів УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі