четвер, 17 березня 2022 17:33

Україна може отримати пряму путівку на Чемпіонат світу

Україна може отримати пряму путівку на Чемпіонат світу
Олександр Петраков очолив збірну України у серпні 2021 року. Фото: УАФ

Збірна України з футболу може отримати пряму путівку на Чемпіонат світу у Катар.

Виконавчий директор Футбольної асоціації Уельсу Ноел Муні зізнався, що ФІФА розглядає можливість надання збірній України уникнути кваліфікації на Чемпіонат світу

"Уельска сторона була за те, щоб Україна отримала пряму путівку. Було б добре, якби такий сценарій вдалося реалізувати. Це було б людяно – якщо ви ніяк не можете зіграти кваліфікацію у червні, то ми пропустимо вас напряму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готовий допомогти своїй державі" - головний тренер збірної України Петраков

Навколо цього було вільне обговорення. Ми думали, чи не можна надати додаткове місце для України через жахливий час, який вона переживає. Але це означало б, що на Кубку світу буде додаткова команда, проте для решти учасників цієї групи відбору – нас, Шотландії та Австрії – дуже важливо також пройти кваліфікацію на Чемпіонат світу.

Ми гадаємо, що нам було б дуже комфортно відпустити Україну, а решта три збірні будуть боротися між собою за одне місце. Втім, є спортивні принципи змагання. Чемпіонат світу триває всього 28 днів, і вписати туди одну додаткову команду вкрай складно", – наводить слова Муні OTB Sports.

24 березня збірна України мала зіграти проти Шотландії у першому стиковому матчі Кубка світу. Переможець через п'ять днів повинен був зіграти проти Уельсу/Австрії у фінальному матчі кваліфікації. Матч проти Шотландії перенесли на червень 2022 року через початок війни Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Україна може отримати пряму путівку на Чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі