понеділок, 31 травня 2010 16:03

УЄФА відновив розслідування "договірної" перемоги "Зеніта" над "Баварією"

УЄФА відновив розслідування "договірної" перемоги "Зеніта" над "Баварією"

УЄФА відновив розслідування звинувачень на адресу пітерського "Зеніту" в підкупі мюнхенської "Баварії", з якою "Зеніт" грав у півфіналі Кубка УЄФА сезону-2007/08. Про це пише німецьке видання Stern. УЄФА звернувся до суду і прокуратури Іспанії і запросив інформацію про обставини справи злочинного угруповання, члени якої нібито намагалися підкупити представників "Баварії".

Представники УЄФА вже зустрічалися з іспанською стороною 30 квітня 2010, а на цьому тижні відбудеться новий візит європейських спортивних чиновників в Мадрид, пише іспанське видання ABC.

У розпорядженні іспанської прокуратури знаходиться запис переговорів Геннадія Петрова і деякого "Міші", яких іспанські ЗМІ називають ватажками організованого злочинного угруповання. Розшифровка запису опублікована на сайті ABC. У ході бесіди, датованої 13 травня 2008, Петров і "Міша" говорять про "50 мільйонів" (в якій валюті - не уточнюється), виданих "Баварії" за поразку від "Зеніту".

В іншій телефонній розмові, що відбулася 14 травня 2008 за кілька годин до фіналу Кубка УЄФА, в якому "Зеніт" зустрічався з шотландським клубом "Рейнджерс", Леонід Христофоров, який також називається одним з босів мафії, підтверджує інформацію про підкуп якомусь Сергію Белевичу. Розшифровку запису цієї розмови також наводить сайт ABC.

Петров та ще ряд членів злочинного угрупування були затримані іспанською поліцією в червні 2008 року під час операції "Трійка". 1 жовтня 2008 газети ABC і El Pais написали, що результати матчів "Зеніту" з "Баварією" і "Рейнджерс", можливо, були сплановані заздалегідь. 2 жовтня УЄФА почав розслідування за фактом публікацій.

"Зеніт" назвав звинувачення на свою адресу образливими і зажадав від El Pais надрукувати спростування. Видання відповіло пітерському клубу відмовою, і "Зеніт" пригрозив газеті судом.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «УЄФА відновив розслідування "договірної" перемоги "Зеніта" над "Баварією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі