вівторок, 01 березня 2022 19:51

УЄФА виділяє €1 млн на допомогу українським дітям

УЄФА виділяє €1 млн на допомогу українським дітям
Фото: REUTERS

Члени опікунської ради Фонду УЄФА для дітей і його голова Александр Чеферін виділили €1 млн на допомогу дітям в Україні, а також дітям-біженцям у сусідніх країнах.

Цю ініціативу фінансуватимуть асоціації-члени УЄФА та благодійні організації, які зосереджені на правах дітей і їхньому добробуті, інформує офіційний сайт УЄФА

Частина коштів буде використана для забезпечення дитячих лікарень в Україні медикаментами та товарами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повна футбольна ізоляція. УЄФА та ФІФА виключили збірну Росії та російські клуби з усіх змагань

"Діти дуже вразливі під час конфліктів, і наш обов'язок - допомогти захистити їхні основні права та здоров'я. Завдяки солідарності європейського футболу та підтримці наших партнерів ми зможемо надати частину допомоги, яка терміново потрібна дітям в Україні й у сусідніх країнах", - сказав очільник УЄФА Чеферін.

Фонд УЄФА також надає екстрений фонд у розмірі €100 тис. для допомоги дітям та біженцям у Молдові.

Фонд УЄФА для дітей прагне допомагати дітям і захищати їхні права, наприклад, через спорт і футбол. Він надає підтримку у сферах охорони здоров'я, освіти, доступу до спорту, особистого розвитку, інтеграції меншин і працевлаштування.

Фонд був створений і розпочав свою діяльність 24 квітня 2015 року. Зараз фонд інвестує у 180 проєктів і профінансував понад 400 проектів у 130 країнах світу. Понад 1,8 млн дітей уже скористалися діяльністю фонду з моменту його створення.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого розв'язав повномасштабну війну Росії проти України, під час якої вже загинули українські діти.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА виділяє €1 млн на допомогу українським дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі