субота, 06 квітня 2013 14:08

"УЄФА підштовхує Україну і Росію до об'єднання" - Палкін

"УЄФА підштовхує Україну і Росію до об'єднання" - Палкін
"Проблема у фінансовому "фейр-плей" - Палкін ФОТО: sport-donbass.com

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що створення так званого об'єднаного чемпіонату істотно розширить можливості українських і російських клубів заробляти гроші.

"Якщо хто і підштовхує Україну і Росію до об'єднання футбольних першостей, так це якраз УЄФА. Проблема у фінансовому "фейр-плей". Суть у тому, що в єврокубках будуть брати участь тільки беззбиткові клуби - витрачають стільки, скільки заробили.

Сьогодні допускається фінансування клубів за рахунок вливань від спонсорів, які отримали доходи від іншого бізнесу. У перспективі доходи клубу повинні будуть формуватися за рахунок надходжень від участі в кубках, трансферах, рекламних контрактів, продажу телевізійних прав, квитків на матчі та атрибутики.

Потрібно щось робити, і терміново. Як варіант - створення об'єднаного чемпіонату, що істотно розширить можливості клубів заробляти гроші.

Перш за все ми повинні впевнитися, що участь в об'єднаному чемпіонаті піде на користь українському футболу загалом. Якщо це буде цікаво "Шахтаревы", але зашкодить іншим клубам, ми на такий крок ніколи не підемо. У місії нашого клубу записано, що ми "посол українського футболу в світі". Відступати від цього положення "Шахтар" не збирається. Потім необхідна велика організаційна робота української та російської сторін, на паритетних засадах. І зрозуміло, згода УЄФА", - сказав Палкін журналу "Forbes".

Можлива модель чемпіонату припускає створення об'єднаної вищої ліги з 18 клубів російської та української прем'єр-ліг, по 9 від кожної країни, а також професійного спільного першого дивізіону. Передбачуваний бюджет об'єднаного чемпіонату оцінюється в діапазоні від 1 млрд. доларів до 1 млрд. євро.

Зараз ви читаєте новину «"УЄФА підштовхує Україну і Росію до об'єднання" - Палкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі