середа, 13 березня 2013 09:53

Катарські шейхи хочуть організувати альтернативу Лізі чемпіонів

Катарські шейхи хочуть організувати альтернативу Лізі чемпіонів
У Футбольній лізі мрії візьмуть участь 24 клуби ФОТО: Reuters

Країна-організатор чемпіонату світу з футболу 2022 року Катар планує створити надприбутковий клубний турнір, який може стати серйозним конкурентом Ліги чемпіонів, повідомляє yahoo.com з посиланням на англійські ЗМІ.

Вже існує робоча назва турніру - Футбольна ліга мрії (Dream Football League - DFL). Згідно з попередніми планами, починаючи з 2015 року, турнір буде проводитися раз на два роки влітку в шести містах Катару та сусідніх країн Перської затоки. Формат змагання припускає участь 24 клубів, 16 з яких будуть знаходитися в системі DFL на постійній основі, а ще вісім будуть отримувати запрошення перед кожним новим розіграшем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ФІФА ніколи не підтримає ідею чемпіонату СНД" - Блаттер

The Times повідомляє, що організатори вже націлилися на запрошення англійських клубів "Манчестер Юнайтед", "Манчестер Сіті", "Челсі", "Арсеналу", "Ліверпуля" і "Тоттенхема". Складні кліматичні умови, характерні в регіоні на період проведення турніру, планується регулювати за допомогою технології "клімат-контроль" на стадіонах, яка також буде використовуватися під час матчів ЧС-2022.

Турнір буде фінансуватися за рахунок королівської сім'ї Катару. Організатори сподіваються, що їх змагання зможе конкурувати або навіть обігнати за популярністю найпрестижніший клубний турнір Лігу чемпіонів і клубний чемпіонат світу ФІФА як мінімум за рахунок значних преміальних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Даю 25 відсотків на те, що турнір стартує. На жаль

Провідним світовим клубам, таким як іспанська "Барселона" або англійський "МЮ", за участь запропонують 175 мільйонів фунтів стерлінгів. Для порівняння лондонський "Челсі" за переможний сезон в Лізі чемпіонів-2011/12 заробив 47,3 мільйона фунтів. В умовах фінансового "фейр-плей" УЄФА таке джерело прибутків має привернути увагу клубів.

Зараз ви читаєте новину «Катарські шейхи хочуть організувати альтернативу Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі