середа, 20 лютого 2013 13:20

У будинку Пісторіуса знайшли нелегальні боєприпаси

У будинку Пісторіуса знайшли нелегальні боєприпаси
Пісторіус зізнався, що він помилково стріляв у Стенкамп ФОТО: Reuters

У будинку шестикратного паралімпійського чемпіона Оскара Пісторіуса, який звинувачується в навмисному вбивстві своєї дівчини Реви Стенкамп, знайшли коробку з патронами калібру 38. Пісторіусу висунуть звинувачення в зберіганні нелегальних боєприпасів. Про це заявив слідчий Хілтон Бота, повідомляє Agence France-Presse.

За словами Бота, у Пісторіуса не було ліцензії на володіння цим типом боєприпасів, тобто він зберігав їх незаконно. Скільки саме патронів було в коробці у спортсмена, не уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий безногий бігун застрелив подругу, переплутавши її з грабіжником

20 лютого в суді тривають слухання з приводу можливого звільнення Пісторіуса під заставу. Сторона звинувачення стверджує, що спортсмен вбив свою дівчину після сварки з нею. Сам Пісторіус зізнався, що він стріляв у Стенкамп, але пояснив, що зробив це помилково, прийнявши її за грабіжника. У той же час, у звинувачення є свідки, які готові розповісти, що незадовго до вбивства дівчини чули з дому Пісторіуса звуки сварки.

Стенкамп була вбита в ніч на 14 лютого в будинку Пісторіуса. Смертельні поранення дівчина отримала через двері у ванній кімнаті. Легкоатлет стріляв у Стенкамп з пістолета калібру 9 мм, який він зберігав під ліжком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісторіус розплакався у залі суду

26-річний Пісторіус, якому в дитинстві ампутували обидві ноги по коліно, виступає в бігу на короткі дистанції. Пісторіус використовує спеціальні протези з вуглепластика. Південноафриканець шість разів вигравав золоті медалі Паралімпійських ігор, а в 2012 році став першим безногим спортсменом в історії, який взяв участь в Олімпійських іграх.

Зараз ви читаєте новину «У будинку Пісторіуса знайшли нелегальні боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі