субота, 05 лютого 2022 18:00

Тренерська доля Шевченка буде залежати від "Дженоа"

Тренерська доля Шевченка буде залежати від "Дженоа"
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

Аутсайдер Серії А "Дженоа" звільнив з посади наставника команди 45-річного Андрія Шевченка. Український спеціаліст протримався на своїй посаді трохи більше двох місяців.

Під керівництвом Шевченка "грифони" здобули одну перемогу в Кубку Італії та тричі зіграли внічию в Серії А. Керівники клубу вирішили не випробовувати долю та звільнили колишнього тренера збірної України.

Сам Шевченко говорив про кадрову ситуацію в команді. Мовляв, наявні гравці не відповідають високому рівню, і команда потребує кадрового посилення. На цьому фоні відбулися розбіжності із генеральним менеджером клубу Йоганнесом Шпорсом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Післямова відставки. Яким може бути майбутнє Шевченка

Новим наставником команди став німецький тренер Александр Блессін. У першому своєму матчі він зіграв унічию з "Удінезе". "Грифони" почали виглядати краще в атакувальних діях, з'явилася гра. Якщо у Блессіна вийде врятувати "Дженоа" від вильоту із Серії А, поставити гру команді та досягти успіху з наявними гравцями, тоді тренерські перспективи Шевченка будуть туманними. Складеться ситуація, що маловідомий тренер з тими ж гравцями зміг стати успішним. Потенційні роботодавці зайвий раз подумають, чи запрошувати Шевченка.

Андрій Шевченко залишився без роботи після відставки з "Дженоа" 15 січня. Тренер протримався на посаді два місяці. Під керівництвом Шевченка "Дженоа" виграв один матч з 11-ти, тричі зіграв унічию.

У 2016-2021 роках Шевченко очолював збірну України. Під керівництвом тренера збірна змогла вийти на Євро-2020, де дійшла до чвертьфіналу.

Зараз ви читаєте новину «Тренерська доля Шевченка буде залежати від "Дженоа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі