четвер, 16 липня 2009 08:49

Термін покарання гравців "Челсі" було скорочено

Термін покарання гравців "Челсі" було скорочено

УЄФА скоротив термін покарання гравців лондонської команди "Челсі", які були дискваліфіковані за неналежну поведінку після матчу-відповіді півфіналу Ліги Чемпіонів з "Барселоною". Про це 15 липня повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Спочатку форвард "Челсі" Дідьє Дрогба, який образив арбітра, був дискваліфікований на чотири наступні матчі команди в єврокубках. Ще на дві гри його дискваліфікували умовно з випробувальним терміном два роки. Захисника "Челсі" Жозе Босингву зобов"язали пропустити три матчі в єврокубках, а також один матч умовно. Розглянувши апеляцію "Челсі", УЄФА прийняв рішення скоротити термін дискваліфікації Дрогба до трьох матчів (і двох матчів умовно), а Босингви - до двох матчів (і одного матчу умовно). Випробувальний термін для умовних покарань збільшений до трьох років.

При цьому Дрогба оштрафують на 15 тисяч євро, а Босингву - на 10 тисяч євро. Штраф у розмірі 100 тисяч євро, до якого було засуджено "Челсі", УЄФА також залишив у силі.

Матч між "Челсі" і "Барселоною", що відбувся 6 травня 2009 року, завершився внічию з рахунком 1:1. У фінал Ліги Чемпіонів за підсумками цієї гри вийшла "Барселона". Гуус Хідінк, що був у той час головним тренером "Челсі", звинуватив у програші команди арбітра Тома-Хеннінга Евребе. Замінений на 72-ій хвилині матчу Дрогба після закінчення гри вибіг на поле і почав викрикувати нецензурні образи на адресу Евребе. Босингва ж пізніше заявив в інтерв"ю, що арбітр був підкуплений.

Згодом обидва гравці вибачилися перед арбітром, а Босингва визнав звинувачення в підкупі безпідставним. "Челсі" визнало, що гравці поводилися некоректно, але призначене покарання вважали дуже суворим і подали апеляцію.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Термін покарання гравців "Челсі" було скорочено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі