четвер, 05 серпня 2010 14:52

Швеція може першою запровадити відеоповтори у футболі

Швеція може першою запровадити відеоповтори у футболі

Шведська футбольна асоціація запропонувала провідним клубам країни розглянути питання про введення в процес гри відеоповторів, причому перериватися матчі не будуть.

Як розповів агентству Reuters глава шведського футболу Ларс-Аке Лагрелл, передбачається, що кілька резервних суддів будуть стежити за прямою трансляцією матчів по ТБ. У разі спірних моментів, які вони помітять, про це відразу буде повідомлено головному рефері, без переривання матчу. В тому випадку, якщо провідні клуби країни схвалять варіант з резервними суддями за моніторами, Швеція попросить ФІФА дати дозвіл на проведення такого експерименту.

Лагрелл впевнений, що телевізійної картинки, яку бачать телеглядачі на своїх екранах, резервним суддям буде достатньо, щоб виявити і усунути можливі помилкові рішення головних рефері. При цьому використання технології, що визначає, чи перетнув м'яч лінію воріт чи ні, Лагрелл вважає недоцільною.

Нагадаємо, за введення відеоповторів у футболі почалася справжня кампанія ще в минулому році, коли шведський рефері Мартін Ханссон не помітив, як у стиковому матчі за право зіграти на ЧС-2010 між збірними Франції та Ірландії капітан французів Тьєррі Анрі у ключовому епізоді підіграв собі рукою. Після мундіалю в ПАР, зазначеного численними суддівськими помилками, число прихильників введення відеоповторів збільшилося.

За матеріалами СЭ

Зараз ви читаєте новину «Швеція може першою запровадити відеоповтори у футболі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі