неділя, 11 жовтня 2015 17:47

"Стадіон не дозволить зіграти так, як із Македонією в першому таймі" - Фоменко

"Стадіон не дозволить зіграти так, як із Македонією в першому таймі" - Фоменко
Фото: football.ua

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко поспілкувався з журналістами напередодні матчу кваліфікації до Євро-2016 проти команди Іспанії.

-Чи всі здорові і чи зіграє Гармаш?

- Лазарет сьогодні порожній. Усі живі, здорові. Стосовно Гармаша, він готується, як і всі. Зіграє або не зіграє - ще є час, зазвичай ми визначаємося зі складом у день гри.

-Перед Македонією на прес-конференцію Ви прийшли з Ротанем і він вивів команду на гру. Чи означає прихід Тимощука, що він завтра буде в стартовому складі?

- Ще раз, зі складом визначимося в день гри. Може потрапить, може й ні.

- Уже визначилися, хто замінить Сидорчука і Хачеріді?

- (Сміється) Знову ж таки, за складом визначаємося в день гри. А ті, кого ви назвали, їх точно не буде. Вони допомагатимуть нам із трибун

- На яку Іспанію, яка постійно дивує складом, налаштовуєтеся Ви?

- Правильно помітили, грають і одні, й інші, а результат один і той же - перемога. Завтра ми постараємося порушити цю традицію. Вийде чи ні - залежить від наших хлопців, які отримали достатньо інформації про суперника. Хто б не вийшов, матч буде складним. І результат потрібен позитивний.

- Що Ви в першу чергу згадуєте по першій грі в Севільї?

- Ми її не тільки згадуємо, але й фрагментами переглянули. Те, що сталося - вже історія. І ми, і суперник - всі будуть грати по-іншому. Головне - зробити правильні висновки і не припускатися тих помилок, що були тоді. А моменти, які, впевнений, будуть, треба реалізувати.

- Знайшли, в чому причина не дуже успішної за якістю гри в першому таймі в Македонії?

- Це трохи різні суперники. Напевно, і ставлення з підготовкою будуть різні. Перший тайм у Македонії - спільна заслуга і нас, і вас. Ви даєте інформацію в пресі, хлопці читають. Ми їм про це говоримо, але не всі це правильно сприймають. Завтра буде зовсім інша гра.

- Шанси на перемогу як оцінюєте?

- Вони є навіть тоді, коли їх немає. Інакше немає сенсу виходити на поле. Обстановка на стадіоні не дозволить зіграти завтра так, як ми зіграли в Македонії в першому таймі.

- Перед Македонією у Вас були сумніви щодо Хачеріді в стартовому складі?

- Ставити і відразу сумніватися ... Тренерський штаб прийняв рішення про конкретний склад. І не тому, що хтось подобається, а хтось ні, а за ступенем готовності. Тим більше, що багато бесід проводили з Хачеріді. Та він і сам не очікував, що заробить її вже на 9-й хвилині. Життя є життя.

- Ну а хоч раз думка тренерського штабу і Ваша збіглися в цьому циклі?

- Не на 100%, а на 90 такі випадки бували. Враховуємо всі нюанси, які можуть вплинути на результат.

- Наскільки спрощує завдання той факт, що Іспанія буде невмотивована?

- А хто сказав, що вона буде невмотивована? Завтра гратимуть 5 людей, які захочуть заявити про себе, свої претензії на місце в основі. Для них це шанс, яким вони постараються скористатися. Виходити в збірній без мотивації -я такого не розумію. У клубі це ще можливо.

- Наскільки важливі команді вікові гравці?

- Будь-яка команда - це як одна з сімей. Участь ветеранів має дуже велике значення. Я скільки працював з різними командами, рідко коли позбувався вікових гравців. Це пріоритет саме гравців. Якщо вони бачать, що вичерпали себе, то самі повинні прийняти рішення і піти. Взагалі ж, без таких людей в колективі складно.

- Що скажете про дебют новачків і чи зіграють вони з Іспанією?

- Того часу, який вони провели на полі, мало, щоб проявити себе. Важливо, щоб вони повірили, що збірна має в них потребу і що якщо вони вийдуть в основному складі, то видавали той максимум, на який здатні.

Нагадаємо, матч кваліфікації Євро-2016 між збірними України та Іспанії відбудеться 12 жовтня на НСК "Олімпійський". Початок - о 21:45, наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію гри.

Зараз ви читаєте новину «"Стадіон не дозволить зіграти так, як із Македонією в першому таймі" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі