четвер, 15 листопада 2018 21:00

Що треба знати про одного з найталановитіших гравців "Динамо"

20-річний Микола Шапаренко забив 5 м'ячів у 4 останніх матчах за "Динамо". Зокрема, у ворота "Шахтаря" в чемпіонаті України та у Лізі Європи "Ренну". Вдала гра молодого хавбека не залишилася непомічена головним тренером збірної. Андрій Шевченко вирішив запросити Шапаренка до табору збірної на матчі проти Словаччини та Туреччини.

Були великі сподівання, що у новому сезоні Шапаренко стане одним із провідних гравців "Динамо". Але у першому матчі чемпіонату проти " Ворскли" Микола зазнав травми носа. Це призвело до того, що на певний етап молодий півзахисник випав із футболу. Потрібно було повертати фізичні кондиції, знову доводити через дубль своє право грати за першу команду.

Проти "Львова" у нього мало що виходило. Зате відфеєрив у кубковому матчі проти "Минаю" Далі послідували успішні ігри з "Шахтарем", "Ренном" та "Маріуполем"

Період із серпня по жовтень був важкий не тільки для "Динамо", але і для Шапаренка. Клуб не пройшов кваліфікацію до Ліги чемпіонів та почав втрачати очки в чемпіонаті проти не найсильніших команд. Футболіст не завжди потрапляв навіть до заявки першої команди. Крім того під кінець трансферного вікна Ігор Суркіс придбав ще й конкурента – Міккаеля Дуелунда, гравця молодіжної збірної Данії. В такій ситуації Шапаренку потрібно було показувати хороший футбол за молодіжну команду та чекати на свій шанс у першій команді.

Після серії невдач Олександр Хацкевич вирішив провести перестановки в середині поля. Свій шанс отримав Шапаренко. Проти "Львова" у нього мало що виходило. Зате відфеєрив у кубковому матчі проти "Минаю" Далі послідували успішні ігри з "Шахтарем", "Ренном" та "Маріуполем".

  Шапаренко забив класний м'яч у ворота "Ренна"
Шапаренко забив класний м'яч у ворота "Ренна"

Звичайно, що молодому півзахиснику ще не вистачає стабільності. Вболівальники очікують від нього якісної гри вже відразу. При тому перед командою стоять серйозні завдання, а конкуренція у команді в півзахисті значна. Будь –якому молодому футболісту у такій ситуації важко, враховуючи фізичний та психологічний стан. Тому тренери повинні із розумінням ставитися до такої ситуації.

Головний чинник того, що Шапаренко знову почав бути успішним, лежить в площині мотивації. Сам гравець хоче довести всі та собі, що він може приносити користь першій команді, а не тільки грати за молодіжну команду та виходити на заміну. Зараз Шапаренко виконує великий обсяг роботи на полі, бореться за кожен м'яч.

Має швидкість, здатен протягнути м'яч на чужу половину поля, прийняти нестандартне рішення, обіграти опонента один в один, гарно підкований технічно, має хороший дальній удар

Гра Миколи Шапаренка виглядає наскільки успішною багато в чому тому, що він суттєво відрізняється від всіх інших атакувальних центральних півзахисників. Денис Гармаш, Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв більш заточені на руйнування. На противагу цьому Шапаренко має швидкість, здатен протягнути м'яч на чужу половину поля, прийняти нестандартне рішення, обіграти опонента один в один, гарно підкований технічно, має хороший дальній удар. Таких чеснот не має більше жоден центральний півзахисник "Динамо". Можливо, із часом себе проявить Дуелунд, але йому потрібно пройти адаптацію. Поки датчанин не може себе знайти у команді.

  Шапаренко один з кращих гравців "Динамо" в останніх матчах
Шапаренко один з кращих гравців "Динамо" в останніх матчах

У Шапаренка є ряд слабких сторін. Крім нестабільності – фізичні кондиції. Микола не може провести матч на одному високому рівні.. На якісь відрізки поєдинку бере паузи. Під кінець гри вже виглядає спустошеним фізично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про молодого захисника "Динамо", який забив "Ренну"

До "Динамо" Микола Шапаренко перейшов у 2015 році із "Маріуполя" на Донеччині. Зазвичай, цей регіон вважає своїм "Шахтар". "Динамо" змогло перехопити футболіста.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про одного з найталановитіших гравців "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі