вівторок, 17 травня 2011 13:58

Сім команд претендують на вихід в українську Прем'єр-лігу

Сім команд претендують на вихід в українську Прем'єр-лігу

Одночасно зі швидким закінченням чемпіонату України сезону 2010/11 серед команд Прем'єр-ліги на фінішну пряму виходить і першість у першій лізі.

Однак, за чотири тури до його завершення досі немає ясності щодо того, які ж саме команди завоюють путівки в елітний дивізіон - поки жоден з колективів не гарантував собі одне з двох перших підсумкових місць турнірної таблиці чемпіонату, що дають право на підвищення у класі . Більш того, за станом на даний момент теоретичну можливість на вихід у Прем'єр-лігу мають відразу сім клубів.

Найбільші шанси на підвищення у класі — в "Олександрії", якій для вирішення завдання виходу до Прем'єр-ліги достатньо в чотирьох матчах, що залишилися набрати п'ять очок. Боротьба ж за друге місце виглядає куди більш гострою. Поки цю позицію займає одеський "Чорноморець", відстаючи від лідера на 8 очок, і маючи при цьому гру в запасі. Однак у чернівецькій "Буковини" всього на два залікових пункти менше, ніж у "моряків". Найменші ж шанси зайняти одне з двох перших місць мають п'ять клубів, що йдуть в турнірній таблиці гранично щільно один за одним, - це алчевська "Сталь", ФК "Львів", "Кримтеплиця" і "Закарпаття".

Щоправда, останній з перерахованих колективів, судячи з усього, з числа претендентів путівки в еліту можна викреслювати, оскільки не так давно наставник ужгородців Олександр Севідов прямим текстом заявив, що очолювана ним команда знімає з порядку денного завдання повернення у Прем'єр-лігу.

Поточне турнірне становище у верхній частині турнірної таблиці першої ліги (за чотири тури до закінчення першості):

1. "Олександрія" - 65 очок

2. "Чорноморець" - 57 (+ гра у запасі)

3. "Буковина" - 55

4. "Сталь" А - 53

5. "Львів" - 53

6. "Кримтеплиця" - 52

7. "Закарпаття" - 51

Зараз ви читаєте новину «Сім команд претендують на вихід в українську Прем'єр-лігу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі