субота, 04 липня 2009 11:13

Шевченко зіграв за молодіжну збірну Казахстану

Шевченко зіграв за молодіжну збірну Казахстану

Вчора, 3 липня, в Астані пройшло відкриття нового футбольного стадіону. Подію приурочили до 11-х роковин проголошення міста столицею Казахстану.

30-тисячна арена сріблястого кольору зовні схожа на величезну літаючу тарілку особливо коли розсувний дах закритий. Стадіону вирішили дати ім"я легендарного казахського борця першої половини ХХ століття Кажимукана Мунайтпасова.

У матчі відкриття нового стадіону місцевий "Локомотив" Сергія Юрана з Єгором Тітовим, Андрієм Тихоновим та Максимом Шацьких у складі зустрівся при переповнених трибунах з молодіжною збірною Казахстану.

На штучний газон команди вивів знаменитий італійський рефері П"єрлуїджі Колліна, а перший символічний удар по м"ячу наніс президент країни Нурсултан Назарбаєв.

У складі молодіжки з перших хвилин на поле вийшли форвард "Челсі" і збірної України Андрій Шевченко і захисник "Мілана" і збірної Грузії Каха Каладзе, а за "Локо" грали бронзові призери ЧС-2002 у складі збірної Туреччини Хакан Шукюр і Хасан Шаш.

Останній прийняв участь в гольовій атаці, віддавши пас Тітову, екс-спартаківець перевів м"яч Максиму Шацьких, який і забив перший історичний гол на стадіоні "Кажимукан". Каладзе і Шевченко, відігравши 13 хвилин, були замінені під гучні оплески. Через дві хвилини овацій нагородили і обидвох турків.

В ході матчу кореспондент "СЭ" поставив декілька питань володареві "Золотого мяча"-2004 Шевченку.

- Як швидко ви погодилися на приїзд на це свято?

- У мене в Казахстані є друзі, я дуже тепло ставлюся до цієї країни. Як тільки отримав запрошення, без роздумів відправився в дорогу, що зайняла з островів Карибського басейну п"ятнадцять годин.

- Вперше в Астані?

- Так. І місто справило незабутні враження. Я в захваті.

- А як вам новий стадіон?

- Прекрасна сучасна споруда. Побудовано все дуже добротно. Знаю від друзів, що зараз у вас можуть прийти у футбол серйозні люди і підняти рівень чемпіонату за рахунок приїзду сильних виконавців.

- В якій команді продовжите футбольну кар"єру?

- Поки я гравець "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко зіграв за молодіжну збірну Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі