середа, 06 січня 2021 15:07

Шевченко розповів, хто із тренерів йому сниться досі

Шевченко розповів, хто із тренерів йому сниться досі
Лобановський тренував Шевченка з 1997 по 1999 роки. Фото Миколи Бочка

Союз європейських футбольних асоціацій на офіційному сайті вшанував пам'ять футбольного метра і згадав про його досягнення.

"Вплив Лобановського на мене був такий сильний, що я до цього часу часто бачу його уві сні. Він не поділяв футболістів на захисників і нападників, розвиваючи в нас різні навички. Мене використовував для пресингу, блокування чужих атак, а також вимагав, щоб я читав гру і нападав з оптимальних позицій. Головна річ, якої я в нього навчився: досягти результату можна лише тоді, коли ти віриш у себе", - розповів нинішній головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

Лобановський є найтитулованішим футбольним тренером України та колишнього Союзу, віцечемпіоном Європи 1988-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський тричі створював диво-команди

З київським "Динамо" Валерій Лобановський 8 разів перемагав в чемпіонаті СРСР і 5 разів - у чемпіонаті України. В активі тренера разом із "біло-синіми" 6 перемог у Кубку СРСР, 3 - у Кубку України, а також 2 тріумфи у Кубку володарів кубків 1975 року і 1986-го та в Суперкубку УЄФА 1975 року.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко розповів, хто із тренерів йому сниться досі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі