середа, 09 березня 2016 22:34

Шанси "Шахтаря" в матчі з "Андерлехтом" - 70 на 30 - бельгійський журналіст
5

Наставник бельгійського "Андерлехта" Беснік Хасі товаришує з Олегом Ящуком та Армендом Даллку. А ще здивував українських журналістів, коли на передматчевій прес-конференції зрозумів питання українською мовою без перекладу.

Автор: Ірина Козюпа
 

"Я вивчив російську мову, тому розумію і українську. Мій дуже хороший друг Олег Ящук, з яким ми довго грали разом, зараз працює в академії "Андерлехта". Ми багато часу проводили разом, перетиналися не тільки на матчах", - пояснив Хасі.

Албанець говорив французькою мовою (у Бельгії дві державні мови — французька та голландська). Бельгійські журналісти більше цікавилися справами команди у чемпіонаті країни, ніж завтрашнім матчем проти "Шахтаря".

Автор: Ірина Козюпа
 

"Мій прогноз — 70 на 30 на користь "Шахтаря", - каже під час тренування "Андерлехта" журналіст "HetLaatsteNieuws" Руді Ньюєнс. - Зараз крісло під Хасі захиталося. У випадку невдач із "Шахтарем" та "Кортрейком" у чемпіонаті країни албанець може втратити роботу.

"Андерлехт" нестабільний. Команда провела чудові матчі проти "Монако" та "Тоттенхема" у Лізі Європи, а потім поступалася аутсайдерам. Ніхто не може зрозуміти чому так відбувається.

Автор: Ірина Козюпа
 

Беснік Хасі виступав за "Генк", "Андерлехт", "Локерен" та "Серкль Брюгге". Після завершення кар'єри працював помічником в "Андерлехті". Після відставки головного тренера Джон ван ден Брома прийняв першу команду. Дебютний сезон вийшов дуже успішним — чемпіонство Бельгії.

Особливість Хасі — він поліглот. Куди б ми не приїхали, він приходить на прес-конференцію і каже, що зрозумів питання, а переклад йому не потрібен. Напевне, він знає 25 мов", - сміється журналіст.

Автор: Ірина Козюпа
 

Разом з "Андерлехтом" до Львова прибув уродженець Тернопільщини та чотириразовий чемпіон Бельгії у складі "Андерлехта" Олег Ящук.

"Зараз він працює помічником тренера у команді U-21, а також тренує хлопчаків у U-14. Батьки Ящука також працюють у структурі клубу — мама — у пральні, а батько доглядає за газоном".

Автор: Ірина Козюпа
 

Бельгійські журналісти цікавляться формою Тайсона та орієнтовним складом "Шахтаря" на матч. Також запитують скільки фанатів прийде на стадіон.

Додамо, що матч "Шахтаря" проти "Андерлехта" пройде завтра на "Арені Львів" і розпочнеться о 20:00. У прямому ефірі гру покаже ТРК "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Шанси "Шахтаря" в матчі з "Андерлехтом" - 70 на 30 - бельгійський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі