вівторок, 17 серпня 2021 06:11

"Шахтар" програв "Монако" за підсумками двох зустрічей

"Шахтар" програв "Монако" за підсумками двох зустрічей
Наступного року після програшу "Монако" "Шахтар" виграв кубок СРСР. Фото: РАТАУ

Сьогодні донецький "Шахтар" в четвертому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів зустрінеться з французьким "Монако". Команди вже грали між собою в 1\32 розіграшу Кубка УЄФА восени 1979 року.

Перший матч відбувся в Донецьку. Гості краще виглядали в першому таймі й мали дві 100% нагоди відкрити рахунок. Гірники, які тієї осені боролися за перше чемпіонство в СРСР, оговталися лише в другому таймі. Тоді ж Михайло Соколовський забив два дуже гарні м'ячі у ворота Жана-Люка Етторі – майбутнього воротаря збірної Франції. Радянський коментатор весь час наголошував, що зріст Етторі – 173 сантиметри й таких низькорослих голкіперів він ще не бачив.

Обидва голи Соколовського виявилися дуже красивими. Спочатку він на 48-ій хвилині отримав пас із правого флангу й смачно пробив із лівої – 1:0.

А на 71-ій хвилині "Шахтар" отримав право на штрафний. Соколовський щосили пробив правою ногою й влучив у самісіньку дев'ятку – 2:0.

На жаль, донеччани зарано розслабилися й на 80-ій хвилині пропустили гол, загубивши в центрі карного майданчика Петі – 2:1.

Через багато років російський коментатор говорив, що донеччани помилилися при створенні штучного офсайду. Однак у ті часи штучне положення поза грою ще не навчилися створювати. Вперше цей прийом показав радянським уболівальникам бельгійський "Стандард" в матчі з тбіліським "Динамо" півфіналі Кубка кубків 1982 року. Грузини програли обидва матчі по – 0:1 і втрапляли в штучний офсайд разів із двадцять.

У матчі-відповіді "Шахтар" протримався перший тайм, а в другому пропустив двічі – 0:2 і вибув із турніру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодна команда не могла встояти проти "Реала"

На шляху до сьогоднішньої зустрічі команд "Шахтар" двічі обіграв бельгійський "Генк" 2:1 і 2:1. "Монако" теж двічі здолав празьку "Спарту" але більш переконливо: 2:0 у Празі й 3:1 в Монако.

Останні матчі в національних чемпіонатах команди провели так: "Шахтар" вдома обіграв "Металіст-1925" - 2:0, а "Монако" на виїзді поступився "Лорьяну" - 0:1.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" програв "Монако" за підсумками двох зустрічей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі