середа, 18 серпня 2021 00:27

"Шахтар" на виїзді обіграв "Монако"

"Шахтар" на виїзді обіграв "Монако"

Донецький "Шахтар" у князівстві Монако обіграв у матчі Ліги чемпіонів місцеву однойменну команду з рахунком — 1:0 Автором єдиного забитого м'яча на 19-ій хвилині зустрічі став півзахисник гірників Педріньйо.

"Шахтар" грамотно вибудував стратегію на гру. Український клуб відразу заволодів ініціативою й не давав господарям грати в позиційному наступі. Захисники третього призера чемпіонату Франції часто помилялися при переході з оборони в атаку. Одну із таких помилок використали Соломон і Педріньйо. Бразилець прорвався центром крізь стрій захисників "Монако" й точно пробив у правий нижній кут воріт — 1:0.

Майже відразу господарі перехопили ініціативу. Однак створити бодай кілька гольових моментів не змогли. Єдиний небезпечний випад господарів поля завершився класним ударом Тчуамені, але Трубін витягнув майже безнадійний м'яч.

Український клуб відразу заволодів ініціативою й не давав господарям грати в позиційному наступі

Майже увесь другий тайм "Шахтар" провів у захисті. Як не дивно, дуже надійно зіграла пара центральних захисників Марлон — Вітао. Коли ж монегаскам вдавалося прорватися на ударну позицію, далі надійно грав Трубін.

Гірники навіть не спробували забити другий гол і, фактично, вирішити долю протистояння. Заміни, які зробив Де Дзербі, гостроти не додали. Коноплянка був занадто пасивний, а Степаненко навіть встиг заробити жовту картку. Тренер донеччан не побоявся випустити на поле молодого Данила Сікана й від нього було більше небезпеки аніж від Ласіни Траоре за 85 хвилин.

"Монако" виявилося не настільки грізним суперником, як нам його малювали. Добротна європейська команда з пресингом і тактичною грамотністю. Але сьогодні вона нічого не змогла протиставити "Шахтарю". Однак ситуація цілком може змінитися за тиждень у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" програв "Монако" за підсумками двох зустрічей

В інших матчах ігрового дня австрійський "Ред Булл" здобув удома вольову перемогу над данським "Брондбю" — 2:1. Сербська "Црвена Звезда" не лишила каменя на камені від румунського "Клужа" — 4:0. А головна сенсація сталася в Тирасполі, де місцевий "Шериф" під керівництвом українця Юрія Вернидуба розгромив загребське "Динамо" — 3:0. Молдовський клуб як ніколи близький до першого у своїй історії потрапляння в Лігу чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" на виїзді обіграв "Монако"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі