понеділок, 23 лютого 2015 23:47

"Шахтар" хоче зіграти з "Ліверпулем" у юнацькій Лізі чемпіонів
6

Донецький "Шахтар" вийшов в 1/4 фіналу Юнацької Ліги УЄФА. Сьогодні 19-річні "гірники" у Києві здолали своїх однолітків з "Олімпіакоса" (не щастить грекам у Києві: минулого тижня перша команда Пірей програла "Дніпру" у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи).

Переможець визначився у серії пенальті. 5:4 на користь "Шахтаря". За регламентом турніру усі стадії плей-офф складаються з однієї зустрічі. "Гірники" приймали "Олімпіакос" вдома, як переможець своєї групи. Команда Валерія Кривенцова випередила "Порту", "Атлетик" та "БАТЕ" на груповому етапі.

 

"Шахтар" зробив вхід на матч з "Олімпіакосом" безкоштовним. Також сьогодні у Києві було доволі тепло - +5 С. Тому не дивлячись на перший робочий день тижня і ранній початок гри (стартовий свисток латиша Андріса Трейманіса прозвучав о 12:00), стадіон ім. Баннікова був майже весь заповнений.

Початок матчу був за гостями. Вони більше володіли м´ячем і створювали гольові моменти. Особливо старався капітан і лідер "Олімпіакоса" Нікос Вергос. На 11-й хвилині нападник реалізував один із чотирьох своїх моментів.

 

На 27-й хвилині Бека Вачіберадзе зрівняв рахунок з пенальті. Так арбітр покарав грецьку команду за гру рукою. Футболісти протестували проти такого рішення, але латиш впевненого вказав на 11-метрову позначку. Цікаво, що після забитого голу на стадіоні увімкнули пісню "Океана Ельзи" "Все буде добре".

За рахунку 1:1 "Шахтар" заграв сміливіше. У другому таймі господарі мали кілька хороших нагод збільшити свою перевагу, але кожного разу воротар "Олімпіакоса" Міхаліс Іліадіс виручав свою команду. За три хвилини до кінця греки отримали право на перспективний штрафний: м´яч пролетів вище воріт. Коли стало зрозуміло, що серії пенальті вже не уникнути представники команди, які емоційно весь матч спостерігали за грою, закурили.

 

Першим бити пенальті пішов Вергос. Підсумковий рахунок у серії пенальті — 5:4.

 

Олександ Зубков - воротар вгадав кут, але не зміг парирувати удар

Антоніс Ватусіадіс розвів м´яч і Кудрика по різним кутам

Пенальті у виконанні Андрія Борячука

Так б´є Маноліс Саліакас

Удар Василя Штандера

Казім Ляці яскраво відсвяткував забитий пенальті зі своїм воротарем

Кудрик тягне удар Іліадіса

Бека Вачиберадзе б´є вище воріт

Кудрик парирує удар Ардіта Толі

Суперник "Шахтаря" по чвертьфіналу визначиться завтра у матчі "Бенфіка" – "Ліверпуль". Футболісти зізналися, що хочуть зіграти з англійською командою.

До речі, подивитися на гру прийшли: куратор системи арбітражу в українському футболі П'єрлуїджі Колліна, голова департаменту міжнародних змагань "Шахтаря" Любош Міхел (суддівським спостерігачем на матчі був Василь Мельничук), наставник молодіжної збірної України Сергій Ковалець, колишній футболіст "гірників" Ігор Дуляй та інші.

Наставник "Олімпіакоса" Васіліс Вузас першим прийшов на післяматчеву прес-конференцію. Виділимо основні тези:

 

"Я задоволений нашою грою, але не рахунком. Все вирішилося у серії пенальті. Треба віддати належне воротареві "Шахтаря", який відбив два удари".

"Пенальті у першому таймі у наші ворота не було".

"Очікував більшого від суперника, особливо у першому таймі. Після перерви відчувалося, що суперник додав".

"Ми працювали над пробиттям 11-метрових, але на останньому нашому тренуванні вирішили не приділяти цьому особливої уваги".

"Вергос вже грав у перші команді. У цього гравця великий потенціал. Але йому треба рости, щоб виступати на хорошому європейському рівні".

Вже після завершення прес-конференції Вузас подякував журоналістам і побажав успіху "Шахтареві" у чвертьфіналі (а кажуть, що греки не вміють програвати).

Наставник "Шахтаря" Валерій Кривенцов:

 

"Не думали, що поле буде таким важким. Складно було пасувати низом. Я не очікував такого хвилювання від багатьох гравців у стартові 20 хвилин".

"Олімпіакос" - хороша команда: технічна та організована. Суперник швидко грає у пас, добре відкривається і не боїться. Планували обіграти греків за рахунок організації і швидких флангових атак. На жаль, сьогодні їх було мало".

"У перерві нічого особливого хлопцям не сказав. Просто заспокоїв: "Це звичайна гра. Покажіть свої найкращі якості".

"Перед серією пенальті ми визначили, хто битиме пенальті. Послідовність вибирали самі гравці".

"Завдання — показувати хорошу гру. Сьогодні у нас це не вийшло, але вдалося здобути результат. У минулій Лізі ми були сильнішими від лондонського "Арсеналу", але вилетіли з турніру. Проаналізуємо цей поєдинок, поговоримо з кожним з гравців і дізнаємося, чому їм не вдалося показати свої кращі якості".

Після прес-конференції журналісти провели Кривенцова оплесками.

Додамо, що перша команда "Шахтаря" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів грає з мюнхенською "Баварією". Перша зустріч команд у Львові завершилася з рахунком 0:0. Матч-відповідь пройде у Німеччині 11 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" хоче зіграти з "Ліверпулем" у юнацькій Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі