четвер, 05 березня 2009 12:38

Росіяни погрожували головному біатлоністу світу

Росіяни погрожували головному біатлоністу світу

Президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) норвежець Андерс Бессеберг заявив, що він отримував погрози від російських уболівальників. При цьому Бессеберг підкреслив, що не збирається відмовлятися від поїздки до Ханти-Мансійська, де з 25 по 29 березня 2009 року пройде завершальний етап Кубка світу, повідомляє офіційний сайт телеканалу "Спорт" з посиланням на норвезький телеканал TV 2 Sporten.

Бессеберг розповів, що був вимушений звернутися до російської влади, які гарантували йому особисту охорону 24 години на добу. Голова IBU відзначив, що під час поїздки до Уфи на чемпіонат Європи, який проходив з 28 лютого по 4 березня, він не відчув ніякої ворожості по відношенню до себе.

Бессеберг сказав, що розуміє обурення російських уболівальників, які незадоволені допінговим скандалом в біатлоні. При цьому голова IBU порадив віце-президентові IBU Олександру Тихонову, який також є віце-президентом Союзу біатлоністів Росії (СБР), "стежити за тим, що він говорить". Які саме вислови Тихонова викликали обурення Бессеберга, голова IBU не уточнив.

Тихонову треба "стежити за тим, що він говорить"

В середині лютого, під час чемпіонату світу з біатлону німецький тренер збірної Швеції Вольфганг Піхлер заявив, що його підопічні одержали по електронній пошті листи з Росії із смертельними погрозами і висловив побоювання щодо безпеки на етапі Кубка світу в Ханти-Мансійську. Піхлер пов"язав отримані погрози з активною позицією шведських біатлоністів в боротьбі з допінгом.

МВС Росії гарантувало безпеку Піхлеру і його команді, а через декілька днів шведський біатлоніст Маттіас Нілльсон заявив, що отримав SMS від президента Росії Дмитра Медведєва. Згодом прес-служба Медведєва спростувала інформацію про те, що президент посилав SMS біатлоністові, пише lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни погрожували головному біатлоністу світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі