понеділок, 05 серпня 2024 10:47

"Рекорди створені, щоб їх бити": Магучіх прокоментувала перемогу на Олімпіаді

"Рекорди створені, щоб їх бити": Магучіх прокоментувала перемогу на Олімпіаді
Ярослава Магучіх 4 серпня виборола золоту медаль Олімпіади в Парижі. Фото: gettyimages.com

Українська легкоатлетка та олімпійська чемпіонка-2024 у стрибках у висоту Ярослава Магучіх хоче побити свій світовий рекорд.

Вона планує "далі вдосконалюватися, встановлювати нові рекорди". Про це спортсменка розповіла після завоювання золотої медалі в Парижі, повідомляє "Українська правда. Чемпіон".

"Немає межі для вдосконалення", - сказала Магучіх.

Здобуті 4 серпня нагороди вона вважає важливими для України у цей час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У України на Олімпіаді ще одна "бронза"

"Ми виборюємо медалі, щоб потім мати можливість спілкуватися із міжнародними ЗМІ, розповідати про війну в Україні, що вона продовжується, що ми продовжуємо боротися за нашу незалежність", - зазначила атлетка.

Її також запитали про "людську межу" у стрибках у висоту.

"Багато людей казали, що неможливо побити світовий рекорд - 2,09, але я це зробила, показала, що це можливо. Рекорди створені для того, щоб їх бити, будемо намагатися це робити та стрибати вище", - сказала Магучіх.

Вона також розповіла про хвилювання перед стрибком на 2,02 м.

"Я намагалася себе налаштувати, що все добре, заспокойся, бо я приїхала на цю Олімпіаду фаворитом, лідеркою світу. Хотілося просто насолоджуватися. Звичайно, коли не стрибнула Нікола, я зрозуміла, що у мене є золото Олімпійських ігор і я дуже вдячна тренерці, бо вона завжди казала, що треба стрибати з першої спроби, бо це грає дуже важливу роль. Сьогодні я стрибнула все з першої спроби і це дало мені цю золоту нагороду", - сказала спортсменка.

Магучіх також розповіла, навіщо перенесла планку на 2,04 м уже після того, як виборола золоту медаль.

"Я була вже олімпійською чемпіонкою і мені хотілося стрибнути вище, тому перенесла на 2,04 останню спробу", - сказала українка.

У неділю, 4 серпня, Ярослава Магучіх виборола Україні золоту медаль у стрибках у висоту. Українці вдалося обійти Ніколу Оліслагерс з Австралії за додатковими показниками.

Окрім того, бронзову медаль у стрибках у висоту завоювала Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «"Рекорди створені, щоб їх бити": Магучіх прокоментувала перемогу на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі