пʼятниця, 02 червня 2017 18:59

"Рауль зараз лежить з температурою, вилетить за нами пізніше" - Шевченко
3

Андрій Шевченко поспілкувався з пресою перед від'їздом збірної до Австрії
Фото: Ірина Козюпа
Андрій Шевченко поспілкувався з пресою перед від'їздом збірної до Австрії
Андрій Шевченко поспілкувався з пресою перед від'їздом збірної до Австрії

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з журналістами перед початком збору, присвяченого майбутнім матчам національної команди.

- У нас є дебютанти - Шепелєв і Лунін, вони заслужили своїми останніми виступами в клубах на місце в збірній, бажаю їм удачі і проявити себе гідно.

Микита Шевченко зіграв за "Шахтар" 5 матчів і пропустив 4 м'ячі. Він готовий грати за збірну?

- Так, вважаю готовий. Його весь час викликають, показує хороший рівень. Ми сподіваємося на нього.

Який стан хлопців, чи всі здорові?

- Невелика проблема є в Гармаша. Подивимося, як він реагуватиме на навантаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко довикликав на матч з Фінляндією ще трьох гравців

Що з Русланом Малиновським і чи сподіваєтеся ви на Чигринського?

- Кістяк команди постійно змінюється. Ті захисники, яких ми викликали, на сьогодні краще зіграні. Ми готуватимемося з ними. А за Чигринського дуже радий, що він має у себе в клубі постійну ігрову практику. З Малиновським все нормально, про жодні проблеми від нього я не чув.

Прокоментуйте з перших вуст ситуацію навколо Ріанчо?

- Рауль захворів, лежить вдома з температурою. Має вилетіти за командою сьогодні або завтра. А розмов про зміну місця роботи, свого майбутнього від нього я жодних не чув.

Чи можете сказати ще щось про натуралізацію?

- Якщо у гравців є бажання грати за збірну України, нехай отримують громадянство і тоді вони вже перебуватимуть під моїм впливом. Все залежить від їхнього рішення.

На вболівальників чекає важкий переїзд, їм доведеться добиратися автобусами дві доби, щоб підтримати команду

- Упевнений, що хлопці зроблять все, щоб досягти позитивного результату, тобто перемоги. Уболівальникам величезне спасибі, що знаходять сили добиратися на такі відстань слідом за нами.

Яка завдання на матч з Мальтою?

- Ця команда вміє оборонятися і як спаринг-партнер для нас буде дуже важлива. Ми плануємо переглянути низку виконавців, які ще не грали, може, ще якісь моделі гри. Судячи з цієї гри, підходитимемо до питання гри з Фінляндією.

Матч із Фінляндією відбудеться після закінчення сезону. Як будуть ментально налаштовані гравці і чому гра з Мальтою пройде не в Україні?

- Ми спочатку домовлялися грати з цією командою на нейтральному полі. Щоб потім не перелітати назад, в Україну, вирішили зробити все так. Звичайно, хлопці втомилися, але мотивація дуже велика. Я сказав, що кожен із них повинен підняти мотивацію в собі, добре зіграти і досягти перемоги.

У фінляндців змінився тренер. Чекаєте на сюрпризи?

- Він сказав у своєму інтерв'ю, що його команда гратиме на перемогу. Такі слова - додатковий подразник для наших гравців.

Один із захисників команди Кучер залишив "Шахтар", проте його викликали до табору збірної, хоча майбутнє його до кінця ще не зрозуміле

- Це повинен коментувати "Шахтар". А Сашка ми викликали, тому що він у хорошій формі, ми на нього розраховуємо. Він готуватиметься на обидві гри.

За кого вболіватимете у фіналі Ліги чемпіонів?

- Уболіватиму взагалі за дві команди, але хотілося б, щоб такий воротар як Буффон виграв Лігу чемпіонів. Отже, вболіватиму за "Ювентус".

6 червня в Австрії "синьо-жовті" зіграють товариський матч з Мальтою (20:00 за Києвом), а 11 червня в Тампере, в межах кваліфікації Кубка світу-2018 відбудеться виїзний поєдинок нашої команди проти збірної Фінляндії (19:00 за Києвом). Текстовий он-лайн зустрічей планує провести наш сайт.

Зараз ви читаєте новину «"Рауль зараз лежить з температурою, вилетить за нами пізніше" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі