вівторок, 17 листопада 2009 17:08

"Змушений купувати квитки самостійно" - Тимощук

"Змушений купувати квитки самостійно" - Тимощук
Напередодні матчу Україна – Греція, в якому вирішиться володар путівки на Чемпіонат світу-2010, своїми думками про майбутню гру поділився півзахисник збірної України Анатолій Тимощук.

- Анатолію, нульова нічия в першому матчі, на ваш погляд, об"єктивний результат?

- Мабуть, так. Оборона виявилася сильнішою за атаку. Основна небезпека біля наших воріт була при "стандартах". Греки намагалися використовувати перевагу в зрості своїх захисників.

- П"ятий матч поспіль у відбірковому циклі збірна України не пропускає. Проте в обороні суцільні дебютанти – Кобін, Хачеріді, Ракицький. За рахунок чого вдається грати "на нуль"?

- До речі, багато "фахівців", які люблять критикувати гру нашої команди, часто про це забувають або намагаються робити вигляд, що не помічають. Думаю, впевненість у власних силах гравцям оборони допомагають придбати злагоджені дії наших півзахисників. Як ви правильно зазначили, у нас гарна тенденція і добре порозуміння. Тренер довіряє молодим гравцям місце в складі, а вони намагаються виправдовувати довіру.

- Не виключено, що переможець "стику" визначиться в серії післяматчевих пенальті. На тренуваннях відпрацьовуєте удари?

- Одинадцятиметровий поки не відпрацьовували. Після гри з Грецією частина футболістів, що виходили на поле в Афінах, відновлювалася, а ті гравці, хто не брав участі в матчі, тренувалися.

- Але самі-то готові підійти до "точки"?

- Готовий! Якщо виникне необхідність, можна відпрацювати удари на тренуваннях. Хоча я впевнений, що під час пробиття одинадцятиметрових необхідно більше бути готовим психологічно.

- Вперше після дворічної перерви ви зіграєте в Донецьку, та й ще на новенькій "Донбас Арені". Для вас цей факт – додаткова мотивація?

- Звичайно, вболівальники в Донецьку зустрінуть нас по-домашньому, будуть імпульсивно і палко підтримувати команду, як вони вміють це робити на іграх "Шахтаря". Я чекаю максимальної підтримки від "Донбас Арени".

- Гостра дискусія в Україні розгорнулася навколо цін на квитки. На вашу думку, вони дійсно завищені?

- Ціни досить високі (від 200 до 8000 гривень). Напевно, найвищі за всю історію національної збірної. Ні я, ні будь-який інший футболіст нашої команди не хоче, щоб збірна позбулася підтримки в найбільш відповідальний момент. У Донецьку хотів би бачити повний стадіон, тому що знаю, як уболівальники можуть і вміють "заводити" свою команду. Наша спільна мета – домогтися права вийти на чемпіонат світу, а для цього кожен зі свого боку повинен зробити все можливе. У тому числі потрібно зробити так, щоб матч побачили з трибун максимальна кількість людей.

- Знайомі, друзі не просили допомогти з квитками? Чи є квота для футболістів збірної України?

- На даний момент склалася така ситуація, що я змушений шукати і купувати квитки самостійно. Зараз немає ніякої квоти ні для футболістів, ні для їхніх родин і рідних. Хоча зазвичай на матчі як збірної, так і клубів, за які я грав, було передбачено якусь мінімальну кількість – від двох до п"яти.

Спорт день за днем
Зараз ви читаєте новину «"Змушений купувати квитки самостійно" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі