вівторок, 30 березня 2010 09:25

"У червні дізнаєтеся, в якому клубі я опинюся" - Каладзе

"У червні дізнаєтеся, в якому клубі я опинюся" - Каладзе

Захисник "Мілана" і збірної Грузії Каха Каладзе влітку напевно змінить місце роботи.

- Я побував на тренуванні "Мілана". Ти - у повному порядку. Чому тоді тренер Леонардо рідко ставить тебе в склад?

- Важко про це говорити. Але я впевнений, що Леонардо не винен. Сто відсотків.

- А хто винен?

- Керівництво клубу, що проводить таку політику. У нас в "Мілані" є 5-6 футболістів, які мають великі зарплати. Я підписав новий контракт три роки тому. Але тепер у Європі все по-іншому. Вже не платять такі гроші, як раніше. Криза і по футболу вдарила.

Боси "Мілана" роблять все для того, щоб я підійшов до них і попросив про відставку. Некрасиво чинять. Вони знають, що для мене дуже важливо грати. Я ж ще і капітан збірної Грузії. Можу втратити форму ...

У мене контракт до 2011 року. Але я почекаю до цього червня. Зараз всі трансферні вікна закриті, йти нікуди. Потім знайду команду в Європі, яка грає в Лізі чемпіонів. Не хочу перейти в клуб, де мені дадуть великі гроші, але не буде високих цілей.

- Варіанти з Росією не розглядаєш? Я чув, на тебе претендували "Рубін" і "Зеніт". Казань буде грати в Лізі чемпіонів і напевно ставить високі цілі.

- Чуток ходило багато. То в "Ліверпуль" мене сватають, то в київське "Динамо", то в "Фіорентину" або "Рому". Але зі мною ніхто на цю тему не спілкувався. Тому що я ще офіційно не заявив, що хочу піти. Все-таки сподіваюся, що буду грати в "Мілані" в цьому сезоні.

Я переніс серйозну операцію на коліні. Але зараз себе відчуваю добре. І не розумію, чому зі мною так роблять. Так у "Мілані" на моїй пам"яті не обходилися ні з одним футболістом.

- Зараз Шевченко в київському "Динамо". Може, і ти туди повернешся?

- "Динамо" для мене - особлива команда. Трамплін у велике життя. Я туди приїхав у 18 років. Якщо б не Валерій Лобановський, я не грав би зараз в "Мілані". Він мені був як батько. Давав поради, ставив на місце.

Ну уяви, ти молодий, граєш у найкращій команді України, починаєш отримувати великі гроші. Голова крутилась. Одного разу я купив Феррарі. Лобановський мене побачив: "Заспокойся, хлопчику. Рано тобі ще на таких машинах їздити". Виховував як сина. Зараз це згадую і розумію, як цінні були уроки Лобановського. Коли я приїжджаю до Києва, завжди ходжу на його могилу.

- Можеш порівняти команди у своїй кар"єрі з машинами, які ти дуже любиш?

- Цікаве запитання ... "Мілан" - одна з кращих команд у світі. А часом і найкраща. Хай це буде Феррарі.

Київське "Динамо", коли там грав я, перемагало "Барселону" (насправді "Динамо" трощило "Барселону" 1997-го, а Каладзе опинився в клубі на початку 1998-го. - "gazeta.ua") мадридський "Реал". Це був шестисотий Мерседес, за кермом якого сидів Лобановський.

Тбіліське "Динамо" - про нього говорити важко. Чемпіонат Грузії тоді розвалювався, та й зараз не в порядку. Немає інфраструктури, стадіонів, гарних команд. Тому що немає грошей. Якщо спонсори не будуть вкладатися в грузинський футбол, у нас не буде нічого.

Знаєш, моєю першою машиною була дев"ятка. Але я "Динамо" і з Жигулями порівнювати не буду. "Тбілісі" за часів СРСР був одним з центральних клубів, становив конкуренцію "Спартаку" і київським "Динамо". Цього вже немає ...

- На яку машину ти б хотів пересісти з Феррарі?

- Ха, нехай це буде Бентлі або Ламборгіні. У червні дізнаєтеся, в якому клубі я опинюся.

Скорочена версія інтерв"ю

За матеріалами Советский спорт, Football.ua.

Зараз ви читаєте новину «"У червні дізнаєтеся, в якому клубі я опинюся" - Каладзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі