пʼятниця, 13 березня 2009 15:51

"Шахтар" виглядав не гіршим за ЦСКА" - Луческу

"Шахтар" виглядав не гіршим за ЦСКА" - Луческу

У першому матчі 1/8 фіналу Кубка УЄФА донецький "Шахтар" з мінімальним рахунком поступився московському ЦСКА. Мірча Луческу почав післяматчеву прес-конференцію з аналізу гри:

— Ми не заслужили сьогодні на поразку. Думаю ми виглядали не гіршими за ЦСКА, але "із нічого" заробили пенальті. Почали добре, мали можливість забити в дебюті матчу, я маю на увазі шанс, який був у Адріано. В той же час ЦСКА не часто доходив до наших воріт. Рахунок 1:0 в матчах такого рівня є дуже зручним для суперника.

У домашніх умовах і на іншому полі ми зобов"язані відігратися. Хочу відзначити дуже хороші індивідуальні якості гравців ЦСКА. Іщенко, граючи проти Вагнера Лава, допустив багато помилок. Звичайно, у Миколи немає такого досвіду, як у форварда ЦСКА. В цілому ж я задоволений тим як сьогодні зіграла пара наших центральних захисників — проти них сьогодні діяв гравець екстра-класу. Я маю на увазі Вагнера Лава. Дуже добре зіграли наші два опорних хава. Хюбшман і Дуляй практично перекрили центральну зону.

Ми чекали більшої агресії в атакуючих діях, особливо після флангових передач. Сьогодні була складна гра, але у нас залишається шанс пройти далі. Перед матчем-відповіддю з ЦСКА нас чекає важлива зустріч з "Металістом". Потім буде три дні на підготовку до другої гри з московською командою.

— Чи є шанс побачити в матчі-відповіді Кастільо?

— Такого шансу немає. Кастільо зможе нам допомогти не раніше середини квітня.

— Ви вважаєте що пенальті був призначений справедливо?

— Ми знаходилися далеко від місця події. Але можу сказати однозначно: Разван Рац помилився в цій ситуації. З його-то досвідом… В штрафному майданчику не було гравців суперника, тому прохід Красіча не представляв небезпеки.

— Містер Луческу, ви вже визначилися, як вирішуватимете проблему відсутності в матчі-відповіді Чигринського?

— Ми вирішимо цю проблему. З "Базелем" грала інша пара центральних захисників. У нас є з кого вибирати.

— Чого все-таки не вистачило "Шахтарю", щоб втілити свою перевагу в забитий гол?

— Склалося враження, що футболісти задовольнялися тим, що мали перевагу над ЦСКА і більше володіли м"ячем. Були моменти, коли в штрафному майданчику потрібно було завершувати атаки ударом. Ми ж деколи хотіли занести м"яч у ворота. Адріано зіграв добре, але не реалізував свої голеві можливості. Аби він не зникав з гри в певні моменти, то був би для команди дуже корисний. Не сподобалися гравці, що вийшли на заміну.

Мабуть, вони не були готові до цього і легко втрачали м"ячі. Напевно відразу важко адаптуватися до такого поля, але гравці подібного рівня повинні були виглядати по-іншому. У футболістів є велике бажання пройти далі. Сподіватимемося, що у грі- відповіді все зміниться. Головне, щоб поле в Донецьку було в ідеальному стані. Природно, розраховуємо на підтримку наших глядачів. Думаю, стадіон буде повним. Я прошу уболівальників підтримати нашу команду.

— Чи радує вас, що у другому матчі не зіграє Жирков? Або все-таки вас би більше обрадувало, аби не взяв участь Вагнер Лав?

— Ми втратили одного з наших кращих гравців — Чигринського, а ЦСКА — Жиркова. Напевно, і ми, і ЦСКА знайдемо їм заміну. Я вірю у всіх своїх футболістів. В той же час ротація складу з врахуванням щільного календаря необхідна.

— Хто з бразильців "Шахтаря" може порівнятися сьогодні з Вагнером?

— Луіс Адріано може дуже добре прикривати корпусом м"яч. У нього присутній дриблінг, як у Вагнера. Але у Адріано робоча нога — права. Напевно, Вагнер Лав, маючи таку ж можливість забити, як у Адріано в першому таймі ударив би лівою ногою — так було зручніше. А Луіс почав підстроюватися під праву.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виглядав не гіршим за ЦСКА" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі