неділя, 12 липня 2009 11:23

"П"ятірку пенальтистів порадив Алієв" - Газзаєв

"П"ятірку пенальтистів порадив Алієв" - Газзаєв

З перемоги почав кар"єру на посту головного тренера "Динамо" Валерій Газзаєв! У матчі-відкритті сезону, в поєдинку за Суперкубок України з полтавською "Ворсклою", динамівці в основний час зіграли внічию 0:0, перемігши суперника в серії післяматчевих пенальті. Вашій увазі післяматчева прес-конференція Валерія Газзаєва.

- Я хочу привітати обидві команди, які дуже старалися. Особливе привітання для наших гравців, які виграли Суперкубок. Гра мені дуже сподобалася. Думаю, поставлене завдання ми повинні були вирішити раніше, впродовж 90 хвилин гри, і не доводити справу до післяматчевих пенальті.

Але я задоволений діями наших молодих гравців, насамперед, Хачеріді та Ярмоленка. Звичайно, вони допускали і допускатимуть помилки, але таким чином вони будуть і рости. Сьогодні вони завоювали перший серйозний трофей в своїй спортивній кар"єрі, і я особливо за них радий. А так, в цілому, вітаю весь наш клуб, президента "Динамо" з першим успіхом цього сезону. Хай цей трофей напівофіційний, але, проте, приємно.

- З чим була пов"язана заміна Алієва?

- З травмою. У нього була гематома через яку він не міг грати на повну силу.

- Оцініть гру Хачеріді в першому таймі.

- Розумієте, він, напевно, вперше в своїй кар"єрі грав при такому скупченні вболівальників і в такому важливому матчі. Тому, вважаю, що, як для першого поєдинку такого рівня, він зіграв дуже добре. Так, він допустив помилку в першому таймі. Але всі, хто сьогодні грали на полі, допускали помилки. Ми повинні вміти їх прощати, що допоможе молодому хлопцю не допускати подібних помилок надалі.

- Чи не виникло у вас жалю, що регламентом не передбачений додатковий час?

- Річ у тому, що я був не дуже добре знайомий з регламентом, і чекав, що додатковий час все-таки буде (сміється). Але, слава богу, що його не було.

- Як вам поле і стадіон?

- Поле відмінне, стадіон прекрасний. Було дуже багато глядачів і дуже цікава гра у виконанні команд. Та і сам кубок, потрібно відзначити, також дуже красивий. В цілому, сьогодні було справжнє футбольне свято.

- Ваше відношення до ажіотажу, що виник навколо стадіону в Сумах при визначенні місця проведення сьогоднішнього матчу?

- Сам стадіон прекрасний. Єдине, в чому була проблема, - це стан газону. Футболісти повинні грати на хорошому полі. Тому наш клуб зробив все можливе для того, щоб привести газон в належний стан. Все-таки це фінал і велике футбольне свято під назвою Суперкубок України.

- Що можете сказати з приводу гри Гусєва? Коли він зможе грати на повну силу?

- Річ у тому, що після важкої травми він пропустив цілий рік. Після такої перерви не так просто відновитися і повернути втрачені кондиції. Сьогодні окремі проблиски в його грі були, але не більш того. Напевно, нам з вами потрібно набратися терпіння. Більш того, сьогодні у нас були відсутні дуже багато гравців, які, сподіваюся, в недалекому майбутньому повернутися на поле. Тоді нам, звичайно, буде набагато легше. Проте, думаю, що з урахуванням кадрових проблем, які ми маємо, сьогодні команда виглядала достатньо кваліфіковано.

- Як ви визначали п"ятірку пенальтистів? Враховували побажання гравців?

- Ні, не враховував. Річ у тому, що ми не відпрацьовували на тренуваннях одинадцятиметрові удари, тому я поговорив з хлопцями, які були у нас в резерві. Радником виступив Алієв. Що ж, він вгадав. (Посміхається).

- П"ятим бив би Мілевський?

- Так, він. У цьому плані жодних проблем немає.

- Чи задоволені ви діями лінії атаки, яка вперше діяла без Бангура?

- Та забудьте вже це прізвище. (Посміхається). Що стосується атаки, ми освоюємо нову систему, нові принципи ведення гри, особливо в передній лінії. Але створити п"ять стовідсоткових гольових ситуацій, і хоч би дві з них реалізувати, мені здається, було б нормальним результатом. Оскільки ми цього не зробили, треба продовжувати працювати.

- Яка ситуація з пошуком нового центрального захисника?

- Ми поки що думаємо і, звичайно, враховуємо той факт, що "вилетіли" відразу чотири наших основних захисника. Раніше всіх повернеться у стрій Алмейда, але не раніше, ніж через місяць. Тому, звичайно, ми шукаємо посилення на цю позицію.

- Як вам анголець Зуела, яка знаходилася на перегляді?

- Ніяк. Ми його подивилися, він мені не сподобався. Але про всяк випадок ми обов"язково візьмемо в оренду гравця на позицію центрального захисника. Адже за два місяці мало що може трапитися.

- Можете сказати пару слів про гру суперника.

- "Ворскла" - дуже досвідчена команда. Мабуть, грає в цьому складі давно і стабільно. Команда використовує награні комбінації, демонструє старання. Очевидно, що ця команда з характером, як і її тренер. В цілому, думаю, "Ворскла" не випадково виграла Кубок України і отримала право представляти країну в Лізі Європи. Мені складно по одній грі сказати щось більше, тим паче, що я, в основному, дивлюся на дії своїх футболістів. А так, в цілому - найкращі компліменти.

- Чи готове "Динамо" до нового сезону?

- Мені складно зараз однозначно відповісти на це питання. Я думаю, що готове - не дарма ж ми виконали хорошу роботу на зборах. Але у нас, як у будь-якого клубу, звичайно, є проблеми, насамперед, кадрові. Інших складнощів у "Динамо" немає.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"П"ятірку пенальтистів порадив Алієв" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі