вівторок, 29 вересня 2009 12:04

"Довгі ноги допоможуть Хачеріді грати проти Ібрагімовича" - Саленко

"Довгі ноги допоможуть Хачеріді грати проти Ібрагімовича" - Саленко

"На відміну від букмекерів William Hill, дам "Динамо" не 5, а 10 відсотків на перемогу, - говорить найкращий снайпер ЧС-94 Олег Саленко, який у складі "Динамо" забивав "Барселоні" в Києві в Кубку Кубків-91. - Все-таки "Барса" - не без слабких місць, залишає багато простору в обороні. Використовуючи швидкісні контратаки, можна зловити каталонців, як в 97-му, коли Шева ще біг. Зараз можуть втекти Ярмоленко і Гусєв. Шеву на фланги сенсу ставити немає. Там він не принесе користі. Його місце - в центрі...

- ... де б він замикав подачі Гусєва і Ярмоленка?

- Навпаки, віддавав, щоб ті з країв вилітали в центр і забивали. У якому б стані Шева не був, майстерність і досвід дозволяють йому чіплятися за м"яч. Думаю, розсічення щоки не позначиться на грі Андрія. Верхової боротьби з "Барсою" буде небагато. Та і взагалі, в таких матчах про травми забувають.

- Як стримати Ібру?

- Ето"О був гравець набагато більше гравцем "Барселони". Але якщо з ним захисникам треба було тримати відстань, то з Ібрагімовичем, оскільки той особливо не втече, треба грати жорстко і щільно, тримати мало не персонально в радіусі штрафної - підщипувати, підбивати коліном при прийомі м"яча, звичайно, в межах розумного. Захисники це все знають. Ібрагімович дратівливий, якщо йому надають, він може взагалі "пропасти". Але не можна опускатися до того, щоб, якщо не вийде з ним справитися, починати бити просто так. Хачеріді з його довгими ногами легше гратиме проти Ібри на випередження, виграватиме верхові м"ячі.

- А Мессі, Хаві, Іньєста?

- Як з ними грати, минулого року показав "Челсі" - насичена оборона, кожен за свою ділянку відповідає, де треба, персональна опіка. Але при цьому обов"язково - швидкісні "вильоти".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Довгі ноги допоможуть Хачеріді грати проти Ібрагімовича" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі