неділя, 17 червня 2012 12:01

Польські вболівальники веселились до ранку попри поразку своєї збірної

Польські вболівальники веселились до ранку попри поразку своєї збірної
Поляки лише вранці залишили центр Гданська. Фото: gazeta.ua

Незважаючи на поразку Польщі в матчі з Чехією, польські вболівальники з Гданська веселились до ранку.

Станом на 6 ранку в центрі міста вулицями проходили десятки людей. Дули в дудки, співали неофіційний футбольний гімн Польщі. Він складається лише з трьох слів - "Polska, bialo-czerwoni!", покладених на мотив пісні "Go West" американського дуету Pet Shop Boys.

"Я з 8 вечора до 2 ночі не могла ані присісти, ані покурити, - бідкається продавчиня крамниці в центрі Гданська. - Завжди повна зала фанатів. Втішає те, що виторг утричі вищий, ніж зазвичай. Беруть переважно пиво чи горілку. Іспанські вболівальники беруть зазвичай пиво, росіяни - горілку, поляки - і те, й інше".

Довкола цієї крамниці - як і взагалі в центрі міста - розкидано сотні порожніх пляшок і пластикових стаканів. Особливо багато біля нічних клубів, які о 6-й ранку досі не завершили роботу. Де-не-де прибиральники згрібають сміття в купи.

"Мерія наказала комунальникам: щоб до 7:30 місто було чисте, - каже 27-річний таксист Маріуш, зупинивши автівку, щоб прибрати кілька пляшок на її шляху. - Але навряд чи вони впораються. Коли грають поляки, містом ніби прокочується торнадо".

За словами мешканців Гданська, наступного "торнадо" варто чекати в ніч із понеділка на вівторок, коли на стадіоні Гданська хорвати гратимуть з іспанцями.

Зараз ви читаєте новину «Польські вболівальники веселились до ранку попри поразку своєї збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі