вівторок, 09 лютого 2010 16:27

Переможців жебрацької Олімпіади нагороджували їжею і випивкою

Переможців жебрацької Олімпіади нагороджували їжею і випивкою

Понад 600 людей, серед яких бідняки, бездомні і навіть наркомани, 7 лютого провели Олімпійські ігри жебраків на знак протесту проти Білої Олімпіади у Ванкувері.

Змагання пройшли по декількох дисциплінах - біг з перешкодами, гонка на скейтах по бідному району, стрибки в довжину і висоту і навіть керлінг.

Також бомжі провели конкурси, на яких визначили найкращий талісман та гімн. Місце проведення змагань знаходилося близько школи японської мови в даунтауні Ванкувера. Призи для переможців були засновані самими учасниками. Серед них - їжа та випивка, а також старий одяг.

Один із засновників Олімпійських ігор жебраків Міа МакКей стверджує, що організатори Олімпійських ігор - 2010 обіцяли поліпшити умови і допомогти наркоманам та хворим, а замість цього район просто ізолювали і перекрили дороги.

У Британській Колумбії, провінції на заході Канади, один з найвищих рівнів розповсюдження наркотиків, бездомності та безробіття в Північній Америці. Міжнародна асоціація з боротьби зі СНІДом заявляє, що в цьому районі один з найвищих рівнів розповсюдження ВІЛ. Кожна п"ята дитина у Британській Колумбії - бездомна. І це при тому, що найбільше місто регіону Ванкувер визнане найкращим місцем для проживання у світі.

"Ласкаво просимо в Ванкувер - місто світового рівня з бідністю світового рівня", - йдеться на одному зі слоганів Олімпійських ігор жебраків.

За матеріалами Багнет

Зараз ви читаєте новину «Переможців жебрацької Олімпіади нагороджували їжею і випивкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі