вівторок, 09 лютого 2010 11:08

У Ванкувері Сергій Бубка став агентом 007

У Ванкувері Сергій Бубка став агентом 007

У понеділок, 8 лютого, о шостій ранку за ванкуверським часом у невеликому канадському містечку Мішн (Mission), яке знаходиться в 5-10 км від кордону із США, президент Національного олімпійського комітету легендарний український спортсмен Сергій Бубка взяв участь в естафеті Олімпійського вогню ХХІ зимових Олімпійських Ігор.

Привітати видатного українського спортсмена, незважаючи на ранній час, зібралося багато людей – чимало серед них було й українців, які зустрічали головного олімпійця України національними прапорами.

Цікаво, що участь у церемонії пронесення вогню територією міста, чия назва перекладається як "місія", головний олімпієць України взяв під номером 007. Організатори естафети жартували: "Агент 007 гідно впорався зі своєю місією".

Раніше Сергій Бубка вже сім разів був Олімпійським факелоносцем: вперше – на Олімпійських іграх 2000 року в Сіднеї. А під час деяких Олімпійських естафет це вкрай відповідальне завдання легендарному українському олімпійцю доручали навіть двічі, що свідчить про надзвичайно високу оцінку президента НОК як спортсмена та міжнародного діяча.

Пронести Олімпійський факел Сергію Бубці видалось і в Києві – саме тут 5 липня 2004 року напередодні Олімпійських ігор в Афінах відбувся етап міжнародної естафети Олімпійського вогню, який був визнаний МОК одним з найкращих у світі, як за рівнем організації, так і за кількістю людей, що приєдналися до нього.

Тим часом, губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер, голова лондонського Оргкомітету-2012 Себастьян Коен, Уолтер Гретцкі, батько легендарного канадського хокеїста Вейна Гретцкі, візьмуть участь в естафеті олімпійського вогню 12 лютого, в день відкриття зимової Олімпіади.

Естафета стартуватиме о 16:00 (київський час) із Західного Ванкувера і завершиться о 12:45 (київський час) недалеко від "Бі Сі Плейс", де відбудеться урочиста церемонія відкриття Олімпіади, нагородження переможців і призерів.

За матеріалами НОК, Совесткий спорт

Зараз ви читаєте новину «У Ванкувері Сергій Бубка став агентом 007». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі