вівторок, 17 січня 2012 13:58

"Перед самим стартом читав художню літературу" - Бубка провів майстер-клас на Юнацьких Олімпійських іграх

"Перед самим стартом читав художню літературу" - Бубка провів майстер-клас на Юнацьких Олімпійських іграх

Юнацькі Олімпійські ігри – це не просто Ігри, де атлети з усього світу демонструють свою спортивну підготовку, а це ще і найрізноманітніша культурно-освітня програма, спілкування з найвідомішими зірками спорту.

Сьогодні у рамках програми Міжнародного Олімпійського Комітету "Athlete Role Models" свій майстер-клас провели Олімпійський чемпіон, 35-кратний рекордсмен світу, президент НОК України Сергій Бубка та чотириразовий Олімпійський чемпіон з плавання Олександр Попов.

Два уславлених олімпійці поділилися секретами успіху з юними спортсменами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Бубка відзначив шосту річницю на посаді президента НОК України

"Чемпіонами не народжуються, ними стають завдяки щоденній праці. Я ніколи не йшов з тренування, доки, не покращував свого результату. В мене завжди було прагнення самоудосконалюватись. Із дрібниць складається результат", - зауважив Сергій Бубка.

На запитання спортсменів "Як Ви налаштовувались на змагання?" Сергій Бубка відповів так: "Звісно перед будь-якими стартами відчувається хвилювання, починаєш багато думати, нервова система напружена, а це шкідливо. З часом навчився, змагатись лише в секторі, а не поза ним.

Перед самим стартом читав художню літературу, особливо пригодницьку, це дуже допомагало відволіктись від думок про змагання, суперників, тактику тощо. В мене був девіз: "Переможеш себе, переможеш усіх", - поділився секретами Олімпійський чемпіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бубку переобрали президентом НОК

Але спортивне життя досить коротке і Сергій Назарович порадив юним атлетам, вже зараз замислюватись про свою діяльність після спорту, гарно навчатись, отримати спеціальність, одним словом бути підготовленим.

В свою чергу Олімпійський чемпіон поділився зі спортсменами, як у нього відбувся перехід з великого спорту. "Будучі, ще діючим атлетом разом з Олександром Поповим, ми стали членами МОК. Це відбулось завдяки зміненій Олімпійській Хартії, ми стали працювати на адміністративній роботі, яка безпосередньо пов'язана зі спортом. Тому інтеграція в життя поза спортом відбулась досить спокійно, не таким болісним, яким могло бути. Я радий, що моя доля так склалась і після завершення активної спортивної кар'єри, я залишився в спорті. Спорт дав мені можливість побачити світ, познайомитись з багатьма відомими людьми", - зауважив Сергій Назарович.

Також Олімпійський чемпіон порадив різко не кидати спорт, а постійно підтримувати себе в формі, це дуже допомагає в усьому.

На останок зустрічі Сергій Бубка побажав юним спортсменам підкорити вершину Олімпійського п'єдесталу, стати найкращими у своєму виді спорту.

Зараз ви читаєте новину «"Перед самим стартом читав художню літературу" - Бубка провів майстер-клас на Юнацьких Олімпійських іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі