середа, 23 грудня 2009 15:37

Паралімпієць виконав норматив для участі в Олімпіаді-2010

Паралімпієць виконав норматив для участі в Олімпіаді-2010

Чотириразовий паралімпійський чемпіон з лижних гонок Брайан Макківер виконав норматив для участі в Олімпіаді 2010 року у складі збірної Канади. У вівторок, 22 грудня, він виграв гонку на 50 кілометрів, яка відбулася в канадському Кенморі і була відбірною для участі в Іграх-2010, повідомляє Associated Press.

30-річний Макківер подолав дистанцію за дві години, 21 хвилину і 8,5 секунд. Олімпійський комітет Канади ще не ухвалив остаточного рішення про участь спортсмена в Іграх у Ванкувері, оскільки поки невідоме точне число місць в олімпійській збірній Канади з лижних гонок.

Макківер страждає хворобою Штаргардта - природженою дегенерацією жовтої плями ока. У нього відсутній центральний зір. У паралімпійських змаганнях Макківер їде за провідником, яким виступає його рідний брат Робін.

Макківер брав участь в паралімпійських іграх 2002 і 2006 року і виступав в лижних гонках і біатлоні. У лижних гонках він виграв чотири золоті і чотири срібні медалі, а в біатлоні - одну бронзову нагороду.

В історії спорту було п"ять спортсменов-паралімпійцев, яким вдалося виступити не тільки на Паралімпійських, але і на Олімпійських іграх. Всі ці спортсмени представляли літні види спорту.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Паралімпієць виконав норматив для участі в Олімпіаді-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі