четвер, 25 вересня 2008 15:26

Паралімпіада-2008. П"ятеро українців виконали нормативи майстра спорту

Про пекінські результати наших спортсменів-інвалідів знає весь світ, тепер про них має дізнатися Україна. Саме таку тезу висуває президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич.

Остання Паралімпіада стала надзвичайно успішною для "синьо-жовтої" команди: українці посіли четверте місце в загальнокомандному заліку.

"Як і сама Олімпіада, змагання між спортсменами-інвалідами в Пекіні теж були доволі незвичними та несподіваними", - сказав Сушкевич.

- Насамперед це стосується тієї величезної кількості світових рекордів, які встановили спортсмени з фізичними вадами за час проведення Паралімпійських ігор. Приємно, що до цієї справи долучилися й українські збірники, які 22 рази піднімали планку світових досягнень.

Вдалий виступ українських паралімпійців був несподіваним абсолютно для всіх. Коли в голови Міжнародного олімпійського комітету Жака Рогге попросили прокоментувати високе місце українців (уже тоді четверте), він просто не знайшов, що відповісти. "Це ж ще не кінець змагань", - утримався від коментарів бельгієць.

Вперше в історії українського спорту інвалідів одразу п"ятеро плавців виконали нормативи, за які здоровим спортсменам присвоюють звання майстра спорту. Причому одне з досягнень встановив спортсмен без руки.

"Маючи такі результати, ми їхали до Пекіна тільки перемагати", - говорить Валерій Сушкевич. За його словами, олімпійський принцип про "перемогу-участь" нашої збірної не стосувався.

Чи не головною причиною успішного виступу президент НКСІ називає можливість зреалізуватися, яку отримують люди з обмеженими можливостями. В Україні існує величезна проблема з соціальною ізоляцією та дискримінацією інвалідів, а спорт робить дуже багато для її вирішення, повідомляє Україна Молода

Зараз ви читаєте новину «Паралімпіада-2008. П"ятеро українців виконали нормативи майстра спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі