четвер, 30 вересня 2010 17:56

Олімпійська чемпіонка виставила на аукціон свою золоту медаль

Олімпійська чемпіонка виставила на аукціон свою золоту медаль

Знаменита кубинська списометальниця Ослейдіс Менендес виставила на аукціон свою золоту олімпійську медаль, завойовану в Афінах.

Нагород у колекції 30-річної Менендес вистачає. Вона двічі вигравала Панамериканські ігри, стільки ж разів ставала чемпіонкою світу. Дві нагороди кубинка завоювала і на Олімпіадах. У Сіднеї вона стала бронзовим призером, а в Афінах - чемпіонкою.

Ослейдіс за її досягнення називали "Ян Железни у спідниці". Метальниця неодноразово била рекорди світу. Її найкращий результат - 71.70 (2005).

Продаж такої нагороди - велика рідкість. Особливо з урахуванням того, що Олімпійські ігри в Афінах пройшли лише 6 років тому. Відомий лише один випадок, коли переможець Ігор-2004 розлучився зі своєю нагородою, завойованою в особистому вигляді. Продала свою медаль Отилія Еджейчак з Польщі, яка стала чемпіонкою в плаванні на 200 метрів батерфляєм. Це відбулося через 4 місяці після завершення Ігор. На торгах у польському аукціонному будинку нагорода була придбана за 82 500 доларів.

Стартова ціна медалі Менендес - 30 000 доларів. Нагорода знаходиться в дуже хорошому стані, збережена і оригінальна стрічка. Мотиви продажу Ослейдіс Менендес золотої олімпійської медалі не повідомляються.

За матеріалами rusathletics.org

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська чемпіонка виставила на аукціон свою золоту медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі