середа, 15 червня 2011 09:50

Олександр Годинюк очолив київський "Сокіл"

Олександр Годинюк очолив київський "Сокіл"

Один з найвідоміших вихованців київського хокею 41-річний Олександр Годинюк, який пограв в НХЛ сім сезонів ("Торонто", "Калгарі", "Флорида", "Хартфорд"), очолив "Сокіл". Найпопулярнішу і титуловану команду країни боси столичного клубу довірили людині, яка зі скандалом залишила СРСР в 1990 році і потайки вирушила підкорювати Північну Америку.

Через майже два десятки років Годинюк повернувся до рідного Києва, де виявився затребуваний у юніорській збірній України (U-18). З другої спроби (навесні 2011 року) колишній захисник тріумфально повернув наших юніорів з другого в перший дивізіон світового хокею, а цього літа був призначений головним тренером "Сокола" замість Олександра Сеуканда, який беззмінно керував "біло-синіми" 17 років.

Відзначимо, що тренерський досвід Годинюка не обмежується роботою у юніорській збірній України. Ще на початку двадцятого сторіччя, коли Олександр Олегович тільки завершив кар'єру через численні травми, йому пощастило попрацювати коучем в "Грінсборо" (ECHL).

Що стосується ігрової кар'єри, то Годинюк прославився в сезоні-1988/89, коли разом з Павлом Буре, Сергієм Федоровим, Олександром Могильним, Дмитром Христичем, Дмитром Юшкевичем та іншими зірками виграв "золото" у складі молодіжної збірної СРСР!

Зараз ви читаєте новину «Олександр Годинюк очолив київський "Сокіл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі