понеділок, 02 квітня 2012 16:55

Наталія Добринська отримала нагороду "Гордість України"

Наталія Добринська отримала нагороду "Гордість України"
На Чемпіонаті світу в Стамбулі Наталія Добринська встановила світовий рекорд. Фото: reuters.com

Національний олімпійський комітет України прийняв рішення відзначити чемпіонку та рекордсменка світу з багатоборства Наталію Добринську спеціальною нагородою "Гордість України".

Ця нагорода вручається за видатні досягнення в найпрестижніших міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщеннях, який проходив у Стамбулі (Туреччина), Олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 Наталія Добринська завоювала титул чемпіонки світу, а також встановила новий світовий рекорд.

Зазначимо, що попереднє досягнення Ірини Бєлової протрималося на вершині світового рейтингу рівно 20 років! Крім того, наша легкоатлетка стала першою в світі багатоборкою, яка змогла набрати в зимовому п'ятиборстві суму, що перевищує 5000 балів. Влітку подібний подвиг змогла здійснити лише наша легендарна Надія Ткаченко, яка виграла московську Олімпіаду-1980 з сумою 5083 очки.

Такою ж нагородою були відзначені Олена та Катерина Бондаренко, які вперше в історії вітчизняного тенісу здобули перемогу в парному розряді турніру Великого Шолому - Відкритому чемпіонаті Австралії-2008.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Добринська отримала нагороду "Гордість України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі