понеділок, 11 листопада 2013 08:56

На одного конкурента менше: жителі Баварії відмовилися приймати Олімпіаду-2022

На одного конкурента менше: жителі Баварії відмовилися приймати Олімпіаду-2022
Голосування на референдумі в Баварії ФОТО: Reuters

Мешканці чотирьох регіонів Баварії висловилися проти подачі заявки на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року, передає у неділю, 10 листопада, Deutsche Welle.

На референдумі, який проводився у столиці Баварії Мюнхені, Гарміш-Партенкірхені, Траунштайні і Берхтесгадені, більше половини жителів не підтримали ініціативу. За попередніми даними, у Гарміш-Партенкірхені проти проголосували 51,56 відсотка виборців, а в Траунштайні - 59,67 відсотка.

Мюнхен міг би стати столицею зимової Олімпіади вдруге у своїй історії, тільки якщо б на це погодилися більшість учасників референдуму в кожному з чотирьох регіонів.

У 2011 році Мюнхен претендував на проведення зимової Олімпіади 2018 року, але поступився південнокорейському Пхенчхану. У баварській столиці і Гарміш-Партенкірхені пройшли четверті зимові Олімпійські ігри 1936 року, крім того, Мюнхен приймав двадцяту літню Олімпіаду 1972 року.

Як нагадує агентство ІТАР-ТАСС, планувалося, що Мюнхен прийме церемонії відкриття і закриття Ігор, хокейні матчі і ряд інших змагань, в Рупольдингу (район Траунштайн) пройдуть біатлонні і лижні змагання, у Гарміш-Партенкірхені - змагання з гірськолижного спорту, а в Шенау-ам-Кенигсзе (район Берхтесгаден) відбудуться змагання із санного спорту і бобслею.

Бургомістр Гарміш-Партенкірхен Томас Шмід висловив розчарування результатами референдуму, зазначивши, що Баварія втратила останній шанс отримати Олімпійські ігри. У свою чергу голова фракції "зелених" у баварському парламенті Людвіг Хартман пояснив, що підсумки голосування - це протест не проти спорту, а проти спраги наживи Міжнародного олімпійського комітету.

Додамо, що Україна подала заявку на прийом Олімпіади-2022 у Львові.

Зараз ви читаєте новину «На одного конкурента менше: жителі Баварії відмовилися приймати Олімпіаду-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі