вівторок, 26 лютого 2013 11:37

Суперником України в боротьбі за Олімпіаду-2022 може стати Швейцарія

Суперником України в боротьбі за Олімпіаду-2022 може стати Швейцарія

Всесвітньо відомі гірськолижні курорти в Швейцарії Санкт-Моріц і Давос розглядають можливість подачі спільної заявки на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Президент Олімпійського комітету Швейцарії Йорг Шілд зазначив, що головною перевагою такої заявки є наявність природного снігу і справжні зимові умови. Крім того, він підкреслив: у Санкт-Моріці і Давосі можна створити дуже компактну структуру, щоб до будь-якого об'єкта можна було добиратися пішки.

Відзначимо, що Санкт-Моріц вже приймав зимові Ігри 1928 і 1948 року.

Раніше про своє бажання поборотися за Олімпійські ігри 2022 року вже заявили норвезький Осло і швейцарський Граубюнден.

Нагадаємо, Україна також збирається подати заявку на проведення зимової Олімпіади-2022. Базовим містом стане Львів, але основні змагання планується проводити на території комплексу Буковель.

Минулого тижня президент Віктор Янукович заявив, що Україна розглядає варіант подачі спільної подачі заявки на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року разом з Польщею та Словаччиною, адже проведення Ігор дуже дороге задоволення.

Зараз ви читаєте новину «Суперником України в боротьбі за Олімпіаду-2022 може стати Швейцарія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі