вівторок, 05 листопада 2013 20:48

На "Арені Львів" хочуть відкривати Олімпіаду-2022

У разі успішної заявки України на проведення Олімпіади у 2022 році на львівському стадіоні "Арена Львів" пройдуть церемонії відкриття та закриття, проводитимуть тренування.

Влада врахує усі помилки при будівництві, які допускались під час футбольного чемпіонату в 2012 році, каже мер Львова Андрій Садовий. Сьогодні в обід на Генеральній Асамблеї Національного олімпійського комітету України підписали декларацію про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в 2022 році.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

За словами Садового, буде чіткий розклад будівництва усієї потрібної інфраструктури, яке розпочнеться заздалегідь.

"Нас підтримала львівська обласна та міська рада. Депутати прийняли відповідні рішення. Після заявки ми зберемось з депутатським корпусом ще раз і більш все детально обговоримо", - розповів Андрій Садовий.

Кошторис організації ігор поки невідомий, над цим працюють фахівці, розповів віце-прем'єр Олександр Вілкул. Він очікує, що більшість об'єктів будуватимуться на гроші приватних інвесторів.

"Можу сказати, що сума буде немаленька, але у львівському регіоні вже багато зроблено. Туристична інфраструктура - а це і підйомники, і місця для відпочинку, і готелі - буде максимально будуватися за гроші приватного бізнесу", - сказав він.

Вибір країни, що приймає Олімпіаду-2022, буде зроблений 31 липня 2015 року на сесії МОК. Серед можливих опонентів Львова – Краків, Мюнхен, Осло, Копенгаген та Алма-Ата.

Зараз ви читаєте новину «На "Арені Львів" хочуть відкривати Олімпіаду-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі