неділя, 07 серпня 2022 23:43

Моуріньйо декласував "Шахтар". "Рома" забила "гірникам" п'ять голів

У неділю, 7 серпня, "Шахтар" зіграв свій черговий благодійний контрольний поєдинок. "Гірники" в Римі протистояли місцевій "Ромі", яку тренує Жозе Моуріньйо.

На "Стадіо Олімпіко" сьогодні був ажіотаж. Гру відвідали понад 65 тис. глядачів. І це точно найбільша аудиторія, яку зібрав український клуб за час проведення матчів на підтримку України.

Ігор Йовічевич нарешті міг розраховувати на основну пару центральних захисників. А от попереду тренер продовжує шукати оптимальні варіанти. Стартовий склад "Шахтаря" був наступний: Трубін – Конопля, Бондар, Кривцов, Матвієнко, Михайліченко – Джурасек, Судаков, Вакула, Мудрик – Кулаков. На початку зустрічі стало зрозуміло, що "гірники" грають з п'ятьма захисниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" повернув вихованця, якого ігнорував російський тренер

Проте навіть такий насичений захист не допоміг на 19-й хв. Господарі короткими передачами пройшли по центру. На Трубіна вийшов Лоренцо Пеллеґріні й точно пробив над воротарем – 0:1.

Автор: скріншот з відео
  "Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"
"Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"

"Рома" володіла ініціативою і до взяття воріт. "Вовкам" зовсім скоро стартувати в Серії A, тому порівнювати фізичні кондиції не варто. "Гірники" запам'яталися ударами здалеку від Михайліченка й Судакова. Богдан навіть влучив у площину воріт, проте воротар спокійно зреагував. А також був один фірмовий прохід Мудрика, який завершився неточним ударом-прострілом.

У середині першої половини римляни мали нагоду забити вдруге. Дзаньоло вискочив на Трубіна. Голкіпер вирішив не виходити на перехоплення. І вчинив правильно, адже виграв дуель у Ніколо, відбивши м'яч ногою. Впорався Анатолій і з ударом Дибали за кілька хвилин. А коли вже й воротар був безсилим, то врятувала стійка.

І все ж "Рома" відзначилася вдруге ще до перерви. Грубо помилився поблизу власного штрафного майданчика Мудрик, віддавши пас назад на суперника. Навіть Абрагам не очікував, що Михайло так помилиться. Зрештою, англієць підхопив м'яча й прострілив на вільного Джанлуку Манчіні – 0:2. А перед свистком на перерву "гірники" забили самі собі. Юхим Конопля зрізав м'яч до сітки власних воріт після прострілу Матича – 0:3.

Автор: скріншот з відео
  "Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"
"Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"

У перерві тренери зробили по кілька замін, і "Шахтарю" вдалося перехопити ініціативу. Здалося, що все пішло за планом Йовічевича, однак його підопічні знову пропустили. Швидка атака лівим флангом завершилася точним ударом Ніколо Дзаньоло під рукою П'ятова – 0:4.

"Гірники" продовжували тримати м'яч, проте до небезпеки справа не доходила. На 71-й хв. Бондаренко завдав першого удару в площину воріт суперника в другому таймі. А у відповідь донецька команда знову ледь не пропустила. Після удару Пеллегріні м'яч влучив у поперечку, після чого відлетів у спину П'ятову й вилетів за межі поля на кутовий.

Попри велику кількість замін протягом другого тайму, "Рома" наприкінці матчу володіла тотальною перевагою. "Помаранчево-чорні" навіть не могли зачепитися за м'яч і перейти в атаку. В підсумку Едоардо Бове скористався передачею партнера й встановив на табло остаточні цифри – 5:0.

"Шахтарю" буде дуже важко з такою грою протистояти європейським командам у Лізі чемпіонів. Непросто буде "гірникам" і в чемпіонаті України. Процес оновлення може тривати довго, а результат потрібен найближчими місяцями.

Для нового наставника "Шахтаря" Ігоря Йовічевича це був четвертий контрольний поєдинок.

До цього "гірники" зіграли внічию з "Утрехтом". У попередніх матчах "Шахтар" програв "Аяксу" та розійшовся миром з "Фортуною".

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо декласував "Шахтар". "Рома" забила "гірникам" п'ять голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі