субота, 30 липня 2022 19:27

Йовічевич знову без перемоги. "Шахтар" зіграв унічию з "Утрехтом"

Йовічевич знову без перемоги. "Шахтар" зіграв унічию з "Утрехтом"
"Шахтар" зіграв унічию з "Утрехтом" у контрольному матчі. Фото: ФК "Утрехт"

У суботу, 30 липня, "Шахтар" контрольним поєдинком проти "Утрехта" завершив перший літній збір, який команда проводила в Нідерландах. "Гірники" не поступилися суперникам, але й не виграли.

Новий наставник донеччан Ігор Йовічевич продовжує шукати оптимальний стартовий склад. Сьогодні після тривалої паузи повернувся на поле Микола Матвієнко. На вістрі тренер випустив Данила Сікана, а не Тотовицького. Склад "Шахтаря": Трубін – Конопля, Бондар, Матвієнко, Корнієнко – Степаненко, Бондаренко, Судаков, Кащук, Мудрик – Сікан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефектний прохід і гол Мудрика: відеоогляд матчу "Шахтаря" з "Аяксом"

"Гірники" пропустили на старті матчу. Після простого прострілу з правого флангу Матвієнко промахнувся по м'ячу, а Бондар невдало зупинив. Чим скористався Дайшон Редан і "розстріляв" Трубіна – 0:1. Проблеми української команди в захисті продовжилися. Вже за кілька хвилин "помаранчево-чорні" ледь не пропустили вдруге – м'яч пролетів повз дальню стійку.

"Шахтарю" вдалося вирівняти гру в середині тайму. Зокрема, налагодили дії в захисті, тому провалів більше не було. Поступово "гірники" почали шукати щастя біля воріт суперників. Першого удару в площину воріт завдав Бондаренко. З-за меж штрафного майданчика він пробив до рук воротарю.

А наприкінці першої половини донеччани відігралися. Данило Сікан відкинув м'яч під удар Артему Бондаренку після прострілу з правого флангу. Півзахисник вирішив пробити з лінії штрафного майданчика в один дотик. Точно в кут – і 1:1.

У перерві Йовічевич повністю змінив склад. На поле вперше в футболці "Шахтаря" вийшов вихованець київського "Динамо" Богдан Михайліченко, якого "Шахтар" орендував у бельгійського "Андерлехта".

Саме Михайліченко розігнав атаку на початку другого тайму, яка завершилася голом. Захисник вибив м'яч після прострілу Богдана, проте Владислав Вакула був першим на підбиранні. Він подав точно на Дмитра Криськіва, котрий обробив м'яч і пробив точно в кут – 2:1.

Попри значну кількість перестановок, "Шахтар" виглядав гідно. Однак ближче до середини тайму господарі перехопили ініціативу. І зрівняли рахунок. Після прострілу з флангу м'яч рикошетом від Сергія Кривцова, який також повернувся на поле після тривалого лікування, влетів до сітки воріт Шевченка – 2:2.

Ближчими до перемоги були господарі матчу. Вони мали кілька реальних моментів для вирішального гола. Та все ж фінальний свисток зафіксував нічию. Ігор Йовічевич не може перемогти в третьому матчі поспіль на чолі "Шахтаря". Хоча, звичайно ж, ці матчі мають товариський статус, і тренер намагається познайомитися з новими для нього футболістами.

Зараз ви читаєте новину «Йовічевич знову без перемоги. "Шахтар" зіграв унічию з "Утрехтом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі