середа, 06 травня 2009 13:57

Луческу пошкодував для "Динамо" поля

Луческу пошкодував для "Динамо" поля

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу трохи запізнився на передматчеву прес-конференцію напередодні півфінального поєдинку Кубка УЄФА проти київського "Динамо".

- Вибачите за запізнення. Були пробки, та і хотілося подивитися якість поля, - заявив румунський фахівець.

- Як вам поле?

- Підросла трава і не видно залисин, які були раніше. Тому поле і вбирає в себе дощ краще. Відчувається велика різниця за десять днів, які пройшли. Поле може вплинути і на гру, і на результат. Свіжий приклад - ви бачили вчора, як посковзнувся захисник "Арсеналу" в матчі з "МЮ". Таке поле вимагає ще більшої концентрації, тому я і перевіряю завжди його якість, щоб внести якісь корективи.

Було б бажано, щоб "Динамо" потренувалося сьогодні на одній половині. Це дозволило б зберегти поле і додало б видовища грі. Прогноз погоди обіцяє дощ.

- Пенальті тренуєте?

- Навіть не хотів думати про це, тому нічого не тренували. Не тому, що це виключено, адже команди приблизно рівні. Але пенальті як такі не тренуються. Багато великих гравців промахувалися в серіях. Багато що залежить від психологічного стану.

- Ви відчуваєте ажіотаж?

- І ми, і "Динамо" піднялися на пристойний рівень, дійшовши до півфіналу. Шкода, що ми зустрілися на цій стадії. За великим рахунком, ми дуже добре знаємо один одного, а тому може не вийти хороший спектакль. Залежатиме від того, наскільки грамотно тренер побудує гру своєї команди. На кону стоїть дуже багато. Не можна сказати, що результат першого матчу грає першорядну роль, шанси залишилися приблизно рівними. Потрібно починати з рахунку 0:0 і думати, що це - перший матч, не згадуючи гол в Києві.

- Якби вибирали рік тому - чемпіонство або Кубок УЄФА, то...

- Я не відповідаю на питання, які починаються із слів "якби."

- "Шахтар" в оптимальній формі?

- Правда одна - поле, на якому буде видно, в якому ми стані. І багато що залежатиме від того, як гратиме суперник. Поки я задоволений тим, як виглядає команда. У Кривому Розі грали 50 хвилин в меншості, і можу сказати, що ми добре виглядали фізично. Дуже багато що залежатиме від того, як футболісти виконуватимуть установку на гру. Бажання буде, але потрібно обов"язково проявити ще і волю.

- Ви ще не програвали Сьоміну на українській землі. Знаєте секрет?

- Я про це ніколи не замислювався. Я не живу за статистикою. Це було колись, а зараз я готуюся до завтрашньої гри. Все буде завтра.

- Команда сильніше проводить другі тайми. Так планується або виходить спонтанно?

- Я не розділяю вашої думки. Спочатку команди починають гру в рівному функціональному стані. Важливо побудувати гру так, щоб суперник швидше втомлювався. Грамотні дії команди, мабуть, саме в цьому і полягають. Тому ми і виглядаємо свіжішими в кінці. Приклад - вчорашній матч "Манчестер Юнайтед" проти молодого "Арсеналу".

- Ілсіньо не кращим чином виглядає після травми. Ви з ним це обговорювали? У чому проблема - в психології, підготовці, в чомусь ще?

- Коли він був у порядку, він все робив в русі. Хоча до цього вважав за краще приймати м"яч в статичному положенні. Зараз така ж проблема. Ми спілкуємося з ним на цю тему. Від такої звички потрібно відмовитися. Сподіватимемося, що завтра він зіграє так, як грав з "Барселоною".

- Серйозна проблема, що декілька гравців ризикують пропустити фінал через попереджень?

- Поки не хочеться навіть врахувати, у кого скільки карток. Є завтрашній матч, і завдання - завоювати путівку у фінал. Якщо вже зараз думати про фінал, то можна і не потрапити в нього.

Террикон

Зараз ви читаєте новину «Луческу пошкодував для "Динамо" поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі