середа, 16 березня 2022 18:40

Луческу пояснив, чому не підтримує дискваліфікацію російських спортсменів

Луческу пояснив, чому не підтримує дискваліфікацію російських спортсменів
Мірча Луческу очолює "Динамо" із 2020 року. Фото: ФК "Динамо" Київ

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу виступив проти дискваліфікації російських спортсменів.

Луческу вважає, що спортсмени не мають нести відповідальність за дії політиків.

"На мою думку, санкції проти Росії мають бути ще жорсткішими. Росія повинна відчути гнів світу за те, що вона робить з Україною. Але я вірю в сенс санкцій насамперед у військовій, економічній та політичній сферах. Для мене світ спорту – це щось інше. Я людина, яка всім серцем любить спорт, тому буду захищати його ідеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін – злочинець". Луческу вірить у перемогу України

Завдяки спорту люди стають друзями, скорочують дистанцію між собою. Хороші речі можна пропагувати через спорт. Багато російських спортсменів є призерами, чемпіонами світу... На мою думку, не варто прирівнювати їх до російської армії в Україні, до російських олігархів і, нарешті, до самого Путіна.

Давайте поглянемо на світ тенісу. Росіяни все ще можуть грати в одиночному розряді. Може, це правильний шлях? Тому що в інших сферах, про які я згадував, санкції проти Росії мають бути навіть сильнішими, ніж ті, з якими ми маємо справу зараз.

Я все ще вірю, що російські спортсмени можуть зіграти позитивну роль. Якщо вони виступають за межами Росії, то можуть побачити, що говорять про Росію в інших країнах. Перебуваючи за кордоном, такий спортсмен дивиться жахливі кадри з України по телебаченню тієї країни, де він зараз перебуває. І, можливо, пізніше, після повернення до Росії, він розповість друзям і родичам, що думає світ про російське вторгнення", – розповів Луческу Sportowe Fakty.

Росія напала на Україну 24 лютого. Після чого росіян відсторонили від всіх футбольних міжнародних змагань.

Луческу очолює "Динамо" із літа 2020 року. Також 12 років працював тренером "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «Луческу пояснив, чому не підтримує дискваліфікацію російських спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі