четвер, 10 жовтня 2013 18:50

Ліга Націй: УЄФА придумав новий турнір для збірних

Автор: Скріншот із сайту dynamo.kiev.ua
 

УЄФА запропонував ідею реформувати товариські матчі європейських збірних, об'єднавши їх в турнір під назвою Ліга націй.

54 збірні, що входять до УЄФА, будуть поділені на п'ять груп залежно від рейтингу. Перша група буде включати найсильніші команди світу - Іспанію, Німеччину, Голландію, Італію і т.д. Переможець цієї групи буде визнаватися чемпіоном Ліги націй і отримає грошовий приз.

Команди, які зайняли перші місця у своїх групах, будуть виходити в групу рангом вище. Відповідно, збірні, що розташувалися на останніх місцях, будуть вибувати в дивізіон рівнем нижче.

За задумом УЄФА, перша і друга групи будуть складатися з восьми команд, третя і четверта - з 16 і остання група - з шести. Самі групи всередині будуть поділені на кілька підгруп.

Таким чином, європейський союз має намір перетворити товариські матчі, які не викликають великого глядацького інтересу, у захоплюючий турнір.

УЄФА планує проводити подібний турнір кожні два роки в перервах між чемпіонатами світу та Європи. Однак реалізований цей проект буде не раніше 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Ліга Націй: УЄФА придумав новий турнір для збірних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі