субота, 27 лютого 2010 12:27

Кріштіану Роналду і Кака гратимуть у формі з пляшок

Кріштіану Роналду і Кака гратимуть у формі з пляшок

Кріштіану Роналду, Кака і багато інших зірок світового футболу будуть сяяти на полях ПАР на чемпіонаті світу-2010 у майках з переробленого поліестеру. Для створення кожної з футболок використовуються до восьми стандартних пластикових пляшок для води, говориться в прес-релізі компанії Nike.

Компанія Nike, яка є екіпіровщіком дев"яти збірних-учасниць ЧС-2010, напередодні представила саму "функціональну та екологічно чисту форму за всю історію футболу", яка зшита з тканини, виробленої з пластикових пляшок. Ноу-хау випробують цього літа футболісти збірних Бразилії, Португалії, Нідерландів, США, Південної Кореї, Австралії, Нової Зеландії, Сербії та Словенії.

Виробничий процес включає збір пляшок на звалищах, їх подальшу очищення, видалення етикеток і подрібнення. Потім масу розплавляють, перетворюючи у нитки, з якої і виходять футболки. Переробка не піддається розкладу матеріалу дозволяє економити цінну сировину і знижує споживання енергії.

За оцінками компанії, для виробництва нової лінійки футболок для національних збірних вдруге буде використано 13 мільйонів пластикових пляшок (близько 254 тонн відходів з поліестеру).

Форма також має ряд функціональних особливостей, стверджує виробник. Вона поглинає ще більше вологи, пропускає ще більше повітря, забезпечує ще більше комфорту і важить на 13% менше.

Цей матеріал дозволяє вологи швидко випаровуватися, вентиляційні зони з боків футболки і на шортах істотно збільшують циркуляцію повітря, охолоджуючи гравців.

Чемпіонат світу 2010 року пройде в ПАР з 11 червня по 11 липня.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Кріштіану Роналду і Кака гратимуть у формі з пляшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі