вівторок, 29 квітня 2014 10:31

Краща шахістка України, уродженка Львова стане росіянкою

Краща шахістка України, уродженка Львова стане росіянкою
Катерина Лагно виступатиме за Росію. Фото: chess-news.ru

Найсильніша українська шахістка, дворазова чемпіонка Європи і діюча чемпіонка світу зі швидких шахів Катерина Лагно виступатиме за Росію.

Про це повідомляє "Сегодня".

Старший тренер збірних команд Росії Сергій Яновський повідомив, що Лагно зіграє за збірну Росії вже на Олімпіаді в Трумсе. Це стане можливим, якщо всі формальності будуть вчасно улагоджені.

"Переговори ведуться, і якщо всі формальності будуть своєчасно улагоджені, то Лагно виступить за російську команду вже на Олімпіаді в Тромсе. До речі, в її шаховому становленні величезну роль зіграла робота саме з російськими тренерами, зокрема, з нею багато років співпрацював гросмейстер Руслан Щербаков, який зараз очолює великий шаховий центр в місті Сатка на Уралі", - наводить слова Яновського офіційний сайт Російської шахової федерації.

Катерина Лагно народилася у Львові в 1989 році. Є наймолодшим гросмейстером серед жінок. Виконала норму гросмейстера серед жінок у 12 років. А в 2003 році виконала першу норму гросмейстера серед чоловіків.

У складі жіночої збірної України вигравала шахову Олімпіаду в Турині в 2006 році. переможниця командного чемпіонату світу в Астані в 2013 році. У тому ж році виграла командний чемпіонат Європи у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Краща шахістка України, уродженка Львова стане росіянкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі