неділя, 03 лютого 2019 13:21

Ковальов переміг Альвареса: Гвоздику доведеться битися з росіянином

 

Росіянин Сергій Ковальов у Фріско, США, виграв матч-реванш у колумбійця Елейдера Альвареса за одностайним рішенням суддів і повернув собі чемпіонський титул за версією WBO у напівтяжкій вазі. Володар титулу WBC у цій вазі, українець Олександр Гвоздик тепер ділить чемпіонську вершину тільки з російськими боксерами. Відтак щоб іти шляхом об'єднання титулів йому доведеться зустрічатися з представниками суміжної країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Гвоздик нокаутував Адоніса Стівенсона і став новим чемпіоном світу

Тренерська перемога

35-річний Ковальов до повторної зустрічі з на рік молодшим Альваресом підходив у статусі андердога. Фактично для нього це був останній шанс. В разі поразки він напевно пішов би з боксу. Але кількамісячна робота з відомим американським тренером Джеймсом "Бадді" Макгіртом дала свої плоди. Росіянин перевтілився і здивував весь боксерський світ, без шансів перебоксувавши чемпіона. 120:108 і 116:112 двічі на його користь.

Єдиний триразовий

Ковальов став єдиним триразовим чемпіоном світу на т.зв. пострадянському просторі. Віталій і Володимир Клички є дворазовими. У Володимира, щоправда, можливо буде ще шанс стати триразовим. Хай тільки британець Тайсон Ф'юрі здобуде чемпіонський пояс.

Олександр Гвоздик

Харків'янин уперше захищатиме чемпіонський титул 30 березня у Філадельфії, США. Це буде добровільний захист. Серед можливих суперників називають з десяток боксерів. Жодного топового імені у списку немає. Після цього Гвоздик має провести обов'язковий захист проти американця Маркуса Брауна і буде відкритий для боїв з чемпіонами за іншими версіями.

Найбільш імовірний суперник Гвоздика для першої уніфікації – чемпіон IBF Артур Бетербієв

Уніфікація

Об'єднавчі бої Гвоздика можна очікувати у 2020 році. Звісно, якщо він успішно захистить титул цьогоріч. Найбільш імовірний суперник для першої уніфікації – чемпіон IBF Артур Бетербієв. В січні він підписав співпромоутерську угоду з американською компанією "Top Rank" Боба Арума, яка також веде справи й Олександра Гвоздика.

Чемпіони-напівтяжі

Олександр Гвоздик (WBC), 31 рік - 16 перемог у 16 боях, 13 нокаутів.
Дмитро Бівол (WBA), 28 років - 15 перемог у 15 боях, 11 нокаутів.
Артур Бетербієв (IBF), 34 роки - 13 перемог у 13 боях, 13 нокаутів.
Сергій Ковальов (WBO), 35 років – 33 перемоги, три поразки, одна нічия, 28 нокаутів.

Зараз ви читаєте новину «Ковальов переміг Альвареса: Гвоздику доведеться битися з росіянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі